Straf voor gooien vuurwerk Nieuwerkerk | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

Straf voor gooien vuurwerk Nieuwerkerk

De rechtbank heeft een 34-jarige man uit Nieuwerkerk voor het gooien van vuurwerk bij zijn buurvrouw 120 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Aan het slachtoffer moet hij 785 euro schadevergoeding, waarvan 750 euro smartengeld, betalen. 

Het incident vond vorig jaar 15 september plaats. De vrouw, die tegenover de man vriendelijk overkwam, zou roddels over hem hebben verspreid. Omdat zij kwaad had gesproken, was voor hem de maat vol. Hij wilde haar een lesje leren en gooide die bewuste dag een ‘rotje’ bij haar door de brievenbus. Ook stak hij vuurwerk af in de voor- en achtertuin van haar woning.

 De schade in de woning bleef beperkt tot een verschroeide deurmat. De rechtbank kwalificeerde het vuurwerk als ontploffingsgevaar. De Nieuwerkerker werd ook verweten zijn buurvrouw te hebben bedreigd, maar dat vond de rechtbank niet bewezen. Het slachtoffer had angstgevoelens gekend en een week slecht geslapen. De man verklaarde eerder dat de relatie met zijn buurvrouw was hersteld. De man werd verder voor het rijden onder invloed van amfetamine in Kats veroordeeld tot een jaar rijontzegging. De officier van justitie had voor het vuurwerkincident lagere straffen ( 80 uur werkstraf en een week voorwaardelijke gevangenisstraf) geëist.