Logo wereldregio.nl
Foto:

Vrijspraak voor afpersing telefoons

De rechtbank heeft een 22-jarige man uit Wernhout vrijgesproken van afpersing van gsm-telefoons bij drie Schouwse pubers. In de uitspraak werd gewezen op de tegenstrijdige verklaringen van de jongens van 14, 15 en 16 jaar, waardoor het bewijs voor de rechtbank niet overtuigend genoeg was om tot een veroordeling van de man te komen. 

Het trio zou eind februari van dit jaar in Oosterland en Nieuwerkerk onder bedreiging van een wapen van hun mobieltjes zijn beroofd. De Brabander zei eerder tijdens de behandeling van de afpersingszaak dat de jongens hun mobieltjes vrijwillig hadden afgestaan in ruil voor goede kwaliteit wiet. ,,Zij zeiden me dat ze van de verzekering geld voor de (gestolen) gsm’s konden terugkrijgen.” 

Het contact met de jongens was via snapchat ontstaan. Er werden afspraken gemaakt op 26 februari in Nieuwerkerk en 27 februari in Oosterland. Dit zou geleid hebben tot de straatberovingen. Twee dagen later deden de jongens bij de politie aangifte van de afpersing. Bij doorzoeking van de woning in Wernhout werden de mobieltjes en het wapen niet aangetroffen. Het Openbaar Ministerie had een jaar gevangenisstraf geëist.

De man heeft een strafblad. Er wachten hem nog meer strafzaken. Zo wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak op Schouwen-Duiveland en een bedrijfsinbraak in Groningen.