Logo wereldregio.nl
Foto:

Lintje voor enthousiaste duiker

Vanmiddag, vrijdag, ontving Ferry van Dorst uit Zierikzee een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van der Hoek. 

De grote passie van Ferry van Dorst is de duiksport. Vanaf 1999 zet hij zich in voor de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB). Hoewel kandidaat landelijk actief is voor de duiksport heeft hij vooral het duiken in Zeeland -de hotspot voor duikend Nederland- gepromoot. Dit deed hij onder meer door het schrijven van artikelen in het NOB magazine Onderwatersport. Ferry van Dorst bezit bijna alle duikbrevetten (35) die er te halen zijn en hij geeft les aan cursisten uit alle delen van de wereld..

Daarnaast vervulde betrokkene meerdere nevenfuncties in het onderwijs, de zorg en de sport. Zo was hij onder meer voorzitter van de Bestuurscommissie Scholen Tolberg in Roosendaal. Ook was hij toezichthouder bij voetbalorganisatie RBC Roosendaal. Bovendien is deze ras bestuurder sinds enkele jaren vicevoorzitter van de Raad van Toezicht en voorzitter van de auditcommissie van de Vereniging Ingrado. Dit is een landelijke organisatie die zich sterk maakt voor de bescherming van het recht op onderwijs en ontwikkeling. Deze activiteiten hebben er toe geleid dat Ferry van Dorst is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.