Eerste zege doet MZC’11 twee plaatsen klimmen

Actueel SD|Sport

MZC’11 heeft haar eerste zege van het seizoen 2020/2021 in de tweede klasse E te pakken.

In Zoutelande werd De Meeuwen, zelden een makkelijk te bespelen ploeg, met 1-4 opzij gezet. MZC’11-trainer Edwin Kriens noemde de zede dik verdiend. ,,Het was zelfs nog geflatteerd. Het had een grotere uitslag moeten zijn.” De Renesser coach deed ten aanzien van de eerste drie (verloren) wedstrijd een tactische aanpassing. ,,We hebben gespeeld met een extra middenvelder en dat pakte goed uit.” En verder: ,,Ik vind dat de groep een uitstekende indruk maakte door de tegenstander tot de tachtigste minuut met een hoge intensiteit vast te zetten”. Door de zege klimt de Zierikzeese ploeg van de veertiende naar de twaalfde plaats waarbij de tegenstander van zaterdag ook werd gepasseerd. Laatste staat nu FC Axel, een plaats waar de ploeg het afgelopen seizoen ook vaak vertoefde.
In de derde klasse B staat ZSC’62 ook op een twaalfde plaats. Na een zege op de openingsdag blijven meerdere goede resultaten vooralsnog uit, getuige de 0-4-nederlaag die Prinsenland in Scharendijke aan de thuisploeg toebracht. ,,Het was een goed voetballende tegenstander. De beste tot nu toe”, oordeelde ZSC’62-coach Arjan Sandee. ,,We gaven niet veel weg naar uit hun eerste kans viel meteen de 0-1.” Voor deze goal miste ZSC’62 zelf een goede kans op de openingstreffer. De 0-2 en 0-3 vielen uit spelhervattingen voor de rust. ,,Bij rust was dus al vrij kansloos”, aldus Sandee.
WIK’57 boekte op sportpark De Vospit volgens trainer Huseyin Dogan een gelukkige overwinning op Welberg dat twee goals terecht afgekeurd zag worden. FC De Westhoek, poulegenoot van WIK’57 in de vierde klasse B en na zaterdag koploper met Kruiningen, moest tegen SC Stavenisse, één van de zwakkere broeders, nog flink aan de bak na een 2-1 achterstand. ,,In de tweede helft hebben we gedomineerd”, zei trainer Henk Schouten, ,,en de stand terecht omgebogen van 2-1 naar 2-4. (foto Kees Bin)

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-Strijen afg.
De Meeuwen-MZC’11 1-4 (0-1 Sven Heijboer, 0-2 Jesse van der Linden (foto), 0-3 Sander Backx, 0-4 Dylon Oosterboer)

Derde klasse B:
Halsteren-Duiveland afg.
ZSC’62-Prinsenland 0-4

Vierde klasse B:
WIK’57-Welberg 2-1 (1-0 Dennis Dekker, 2-1 Tim de Looze)
SC Stavenisse-FC De Westhoek’20 2-4 (0-1 Delano Westerink, 2-2 Gijs van Duijvenbode, 2-3 Delano Westerink (penalty), 2-4 Jelle Boogerd)
SKNWK-Brouwershaven 0-5 (0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Martijn Dalebout, 0-5 Cas van der Meer)