Logo wereldregio.nl
Foto:

Politie waarschuwt voor bedrijfsinbraken

De politie in teamgebied Oosterscheldebekken vraagt burgers om verdachte situaties te melden in verband met de vele bedrijfsinbraken van de afgelopen weken.

Op industrieterreinen, bij bedrijven, bij sportkantines en in loodsen in het teamgebied wordt sinds 24 september jongstleden een toename gezien van het aantal inbraken.Op vier adressen in Rilland (aan de Bathseweg), bij zes adressen in Kapelle (Jufferswegje, Noordstraat, Handelsweg, Biezelingseweg), bij vier bedrijven in Heinkenszand (Noordland en Schouwersweg), bij een complex aan de Hogeweg in Yerseke, bij een bedrijf aan de Molenweg in Schore, bij een bedrijf aan de Duinzoom in Renesse en bij twee bedrijven in Goes (Scottweg en Columbusweg) werden aangiftes van inbraken opgenomen. Bij die inbraken werd veelal geld, gereedschap en computerapparatuur buitgemaakt. Voor sommige van deze bedrijven loopt de schade op tot duizenden euro’s, omdat de inbrekers zich soms op een grove manier de toegang tot het pand verschaften.  

De politie is een onderzoek naar deze inbraken gestart en vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden bij ons. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Mocht u informatie hebben over deze inbraken, maar u wilt om wat voor reden dan ook, niet met de politie praten, dan kunt u uw informatie ook gegarandeerd anoniem delen bij Meld Misdaad Anoniem. Dit kan telefonisch (0800-7000) of via hun website www.meldmisdaadanoniem.nl.

Mocht u meer informatie hebben over de gepleegde inbraken, neem dan contact op met ons of met Meld Misdaad Anoniem. Wanneer u een verdachte situatie waarneemt in uw buurt vragen we u ook contact met ons op te nemen. Denk niet: “Oh, het zal wel niks zijn”, of: “De buren zullen wel al gebeld hebben”, maar bel dan 0900-8844. Als u daadwerkelijk ziet dat ergens wordt ingebroken bel dan direct 112.