Afbeelding

MZC’11 rode lantaarndrager, vier keer rood SKNWK

Actueel SD|Sport

,,Dit kan gewoon niet.” Zo drukte SKNWK-trainer Ad Palings zich nog netjes uit over de scheidsrechter die de wedstrijd Rillandia-SKNWK leidde.

In totaal zag de Nieuwerkerkse vierdeklasser, dat zaterdag 3-3 speelde tegen de Reimerswaalse thuisploeg, vier - ja, je leest het goed - rode kaarten. Allen waren het gevolg van een tweede gele kaart en in bijna alle gevallen viel er een kaart vanwege praten. Trainer Ad Palings, teambegeleider Toon van den Berge, wisselspeler Machiel Schot en basisklant René Verschoor, die na afloop een tweede gele kaart zag, moesten er allen af. In de hele wedstrijd zag tegenstander Rillandia er slechts eentje.
Tot het ‘rode’ kaartenfestival losbarstte, was er voor SKNWK eigenlijk niets aan de hand en leidde ze rond de zeventigste minuut met 0-3. Wel waren er al vijf gele kaarten gevallen waardoor de Nieuwerkerkers enigszins op eieren liepen. Palings: ,,We waren meer bezig om geen kaarten meer te krijgen dan te voetballen. We kwamen niet meer aan voetballen toe”. Dit speelde Rillandia in de kaart waardoor het 1-3 en 2-3 werd. Pas in blessuretijd kwam de 3-3 op het scorebord.
De derde nederlaag op rij betekent dat MZC’11 de rode lantaarndrager in de tweede klasse E als enige in handen heeft. Yerseke, de club van oud-MZC’11-coach Alexander van Keulen, was op sportpark Den Hogen Blok met 1-3 beter. ,,Voetballend waren we gelijkwaardig”, concludeerde Edwin Kriens, de huidige trainer. ,,Yerseke was effectiever dan ons en wij hebben te weinig gecreëerd.” Poulegenoot Bruse Boys, en oude werkgever van Kriens en Van Keulen, liep in Arendskerke tegen de lamp. De thuisploeg boekte in de ogen van de Bruse Boys-oefenmeester René Scholts een terechte overwinning.
ZSC’62 leed in de de derde klasse B de tweede nederlaag op rij. Een hele vroege achterstand tegen Zwaluwe zorgde er net als vorige week tegen Krabbendijke voor dat de Scharendijkenaren achter de feiten aanliepen. Gaandeweg de eerste helft werd dat alleen maar erger via een vrije trap (2-0) en een te betwisten strafschop (3-0). Tussendoor had ZSC’62, dat qua inzet en beleving beter dan vorige week speelde, kansen gehad om wat terug te doen maar deed Robin Provoost pas bij 3-0 en vlak voor rust. Na de 3-2 van Nicky van der Velden kreeg Provoost een hele grote kans op de gelijkmaker waarna Michiel Schipper rond de 65e minuut tegen een tweede gele kaart (ZSC’62-trainer Arjan Sandee: ,,De eerste was onzin, de tweede terecht”) aanliep. Door Mark Provoost naar voren te schuiven en aanvallend te wisselen ging ZSC’62 op jacht naar de gelijkmaker. Sandee was ondanks de nederlaag trots op ZSC’62 ,,We hebben wel alles gegeven voor een punt.”
Met de rode kaart van Schipper hield het niet op zaterdag bij de Schouwse ploegen. Vanwege commentaar op de leidsman kreeg Brouwershaven-doelman Justin Doeleman bij een 1-2-stand in het voordeel van Smerdiek een rode kaart. Over strijd en beleving had Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel niets te klagen waardoor zijn team mede weer snel op voorsprong kwam. De gelijkmaker van Smerdiek kwam na ongeveer een halfuur spelen en nadat Brouwershaven twee andere kansen had laten liggen. Na de pauze had de thuisploeg nog wat kleine kansjes maar maakte Smerdiek rond de 65e minuut de 1-2 op sportpark Onder de Molen. ,,De gelukkigste heeft gewonnen”. aldus Sandhövel. (foto Kees Bin)

ZATERDAGAMATEURS
UITSLAGEN
Tweede klasse E:
Arendskerke-Bruse Boys 3-1 (3-1 Domenique van den Berge (foto)
MZC’11-Yerseke 1-3 (1-3 Sander Backx)

Derde klasse B:
Duiveland-Seolto 3-1 (1-1 Robbert de Bruine, 2-1 Thijs Rentier, 3-1 Jordi Wesdorp)
Zwaluwe-ZSC’62 3-2 (3-1 Robin Provoost, 3-2 Nicky van der Velde)

Vierde klasse B:
FC De Westhoek’20-WIK’57 afg.
Rillandia-SKNWK 3-3 (0-1 Robbert Padmos, 0-2 Dominique Prins, 0-3 Remco van den Berge)
Brouwershaven-Smerdiek 1-2 (1-1 Martijn Dalebout)