Afbeelding

Wel of geen Sinterklaasintocht?

Algemeen

Het is nog niet duidelijk of en zo ja op welke manier Sinterklaas dit jaar naar Schouwen-Duiveland gaat komen. Corona maakt grootschalige ontvangsten niet mogelijk, maar zijner alternatieven denkbaar?

Burgemeester Jack van der Hoek heeft alle Sinterklaascomite’s op het eiland laten benaderen met de vraag welke planen er leven. ,,Ik heb via de ambtelijke lijn aan alle comités in de kernen gevraagd wat hun plannen zijn om op een COVID-proof manier een (vorm van) Sinterklaasintocht te houden,’’ zo laat de burgemeester weten. Aankomsten in de havens kan niet, maar de gemeente is wel bereid om naar alternatieven te kijken. ,,Die inventarisatie wordt nu opgehaald, zodat we hopelijk spoedig aan de comités uitsluitsel kunnen geven’’. Alles valt of staat met de ontwikkelingen van het virus.

Albert Scheffers van het Stadhuismuseum stelt ook alles in het werk om het Huis van Sinterklaas weer in te richten. De belangstelling daarvoor is altijd groot. ,,We zoeken een goede manier. Kinderen zitten nu ook bij elkaar in de klas, dus het moet lukken lijkt me,” aldus Scheffers.

Meer nieuws