Logo wereldregio.nl
<p>500e WereldRegio in aantocht</p>

500e WereldRegio in aantocht

(Foto: )

Rapport nieuwe Brogum begin volgend jaar op tafel

Een paar maanden later dan verwacht weliswaar, maar februari volgend jaar moet het rapport over het toekomstige poppodium Brogum in Zierikzee klaar zijn. Een onderzoeksbureau is aan de slag gegaan.

De gemeente had Brogum €35.000 gegeven om zelf een onderzoek te laten uitvoeren. Een eerder onderzoeksrapport belandde in de prullenbak, omdat de ambities in dat onderzoek te ‘Randstedelijk’ waren. Nu is er een bureau in de arm genomen met een meer Zeeuws gevoel, zo laat Brogum-voorzitter Swen Blikman (foto) desgevraagd weten. Zelf hoopt hij dat Brogum op dezelfde plaats blijft, de boerderij behouden blijft en er een zaal aan de achterzijde wordt aangebouwd.

Hiermee kan de capaciteit bescheiden groeien tot driehonderd bezoekers; dat zijn er nu zo’n tweehonderd. Blikman denkt dat Brogum zelf op zoek zal gaan naar geld om de renovatie en aanbouw te realiseren. Brogum zoekt een geldschieter, waar het investeringsbedrag met een lage rente kan worden aangetrokken. Daarvoor wil hij van de gemeente wel een garantstelling hebben. ,,En we moeten zeker weten dat de subsidie die we nu krijgen blijft,” vult hij aan. Hij zou graag een beroepskracht in huis halen om het podium verder te professionaliseren. Wat extra structurele subsidie zou dan meer dan welkom zijn.

Zo snel het rapport er is, stapt Blikman ermee naar het gemeentehuis. ,,We willen dan zo snel mogelijk verder. Het moet voor de verkiezingen van 2022 wel geregeld zijn.’’ Uit het rapport moet duidelijk worden of de oude stadsboerderij kan blijven staan, wat wel de voorkeur van Blikman heeft. ,,Dat is een stuk identiteit.’’ Maar als uit de studie duidelijk wordt dat het goedkoper is om iets nieuws neer te zetten dan zal dat mogelijk de koers worden.