Afbeelding

ZSC’62 legt Krabbendijke weinig in de weg

Actueel SD|Sport

Een schot van goaltjesdief Robin Provoost was symbolisch voor het optreden van zijn ploeg ZSC’62 tegen Krabbendijke.

Het was te slap en er zat geen richting aan, terwijl het een uitgelezen mogelijkheid, misschien wel dè mogelijkheid, was om de wedstrijd na een uurtje nog van een tikkeltje spanning te voorzien. De ietwat te zware doelman van Krabbendijke kon het rollertje van Provoost eenvoudig oppikken waarna zijn team, geen kampioens- of degradatiekandidaat in de derde klasse B voor het seizoen 2020/2021, de wedstrijd betrekkelijk eenvoudig uitspeelde naar een 0-2-eindstand die na vijfenveertig minuten reeds werd gerealiseerd.
Al even symbolisch was het er in de rust uithalen van verdediger Mark Provoost (foto). De Scharendijkenaar had last van zijn hamstring, had al geel gezien en er was die 0-2-achterstand. ZSC’62-trainer Arjan Sandee had derhalve voldoende redenen om Provoost naar de kant te halen. Of zag hij (ook) al stilletjes in dat Krabbendijke zaterdag 26 september gewoon lastig te kloppen was? ,,Zeker in de eerste helft was het ondermaats”, zag Sandee. ,,In de tweede helft proberen we het wel en dan moet je hopen dat er een aansluitingstreffer valt.”
Voor rust oogde ZSC’62 een paar keer gevaarlijk maar hele grote kansen kon Sandee niet noteren. Of het moet de poging van nieuwkomer Davey van Essen, die zijn verdedigend zijn mannetje zeker staat, op de buitenkant van de paal zijn geweest. Voor die ‘kansen’ van de thuisploeg had Krabbendijke het net achter doelman Raymon Bodbijl al gevonden. Een welgemikt schot in de verre hoek ketste via de paal binnen: 0-1. En na de mogelijkheden van de thuisploeg verdubbelde Krabbendijke de marge via een strafschop. Bij een voorzet van de ploeg uit Reimerswaal vanaf de linkerkant duwde ZSC’62-verdediger Lennart Wesdorp een tegenstander omver om hem niet bij de bal te laten komen. De actie was te opzichtig zodat de scheidsrechter niet veel anders kon doen dan een pingel geven. Sandee: ,,In mijn ogen was het hele zware beslissing”.
Na de pauze had ZSC’62 wel wat meer balbezit maar kon ze de achterhoede van Krabbendijke nauwelijks verontrusten. Hierover gesproken, normaal gesproken hoeft ZSC’62 zich geen zorgen te maken over dit seizoen. De selectie is ten opzichte van het voorbije seizoen aanzienlijk breder geworden en het lijkt dat twee van de zes MZC’11-nieuwkomers, de al genoemde Van Essen en middenvelder Dani de Vlieger, een basisplek hebben veroverd. Voeg daarbij de vaak scorende Provoost, zijn bliksemafleider Nicky van der Velden, het degelijke verdedigingsduo Wesdorp/Provoost en de zelden verzakende middenvelder Michiel Schipper, en het komt helemaal goed met ZSC’62. Net als Krabbendijke is het team kampioens- noch degradatiekandidaat in de derde klasse B.
Echter, tegen Krabbendijke speelden ze allen net even wat minder (scherp). Met als symbool het slappe rollertje van spits Provoost.