Afbeelding

Zaalvoetbalteam Van Oeveren ZSC’62 vecht jaar schorsing aan

Actueel SD|Sport

Het bestuur van ZieZaVo, de Zierikzeese zaalvoetbalcompetitie, heeft regerend kampioen Van Oeveren ZSC’62 uit de competitie genomen en tot 1 september 2021 geschorst. De zaalvoetbalploeg is niet eens met het besluit en heeft een verweer geschreven.

Er volgt volgende week donderdag een gesprek met het bestuur van ZieZaVo. Het bestuur van ZieZaVo en de directie van Laco sportcentrum, waar de zaalvoetbalcompetitie de laatste jaren plaatsheeft, zijn tot dit forse besluit komen omdat Van Oeveren ZSC’62 vorige week woensdag herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag vertoonde. ZieZaVo-voorzitter Kees Verkerke: ,,We vinden het niet leuk dat we zo’n maatregel hebben moeten nemen. Maar als er controle (vanwege de coronaregels, red.) was geweest, had Laco zijn deuren kunnen sluiten.” De reeds gespeelde wedstrijden van en tegen van Oeveren ZSC’62 zijn ongeldig verklaard en de uitslagen zijn geschrapt.
Mike de Voogd, aanvoerder van Van Oeveren ZSC’62, heeft kennis genomen van de schorsing maar zijn team gaat dat aanvechten. In een e-mail aan zijn team staat dat Van Oeveren ZSC’62 is geschorst omdat ‘ze geen gehoor heeft gegeven aan gedragsregels die in het sportcentrum worden gehanteerd en aan de extra regels in verband met corona’. ,,We zijn het er totaal niet mee eens”, reageert De Voogd, die overigens wel toegeeft dat zijn team vorige week woensdag een paar keer fout is geweest. ,,Los van dat we een team zijn, zijn we kampioen en bekerhouder. In het veld zijn we niet de makkelijkste, maar we hebben nog nooit een waarschuwing gehad.”

Meer nieuws