Afbeelding

Zuidhoek finalist werkinnovatieprijs

Algemeen

In juni 2020 lanceerde Start Foundation in samenwerking met Cedris de Werkinnovatie Prijs. Sociale werkbedrijven en sociaal ondernemers die lid zijn van Cedris, zijn uitgedaagd om met ideeën te komen voor nieuwe betaalde banen voor mensen die nu vrijwel kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Deze wedstrijd verbindt het creëren van nieuw werk met de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan.

Het sociaal werkbedrijf de Zuidhoek is met negen andere bedrijven geselecteerd voor een landelijke Werkinnovatieprijs. Deze finalisten zijn geselecteerd uit 62 projectideeën, variërend van nieuwe banen in de circulaire economie tot nieuwe banen in de ouderenzorg. De uitdaging voor de finalisten is nu om het idee uit te werken naar een hiervoor haalbaar businessmodel. Zij ontvangen ieder nu €10.000 euro en maken zelfs kans op één miljoen om echt aan de slag te gaan.

Voor de coronacrisis stonden al honderdduizenden mensen ongewild met of zonder uitkering aan de kant. De coronacrisis maakt dit probleem nog nijpender, terwijl er genoeg maatschappelijk waardevol werk voorhanden is. Dat blijkt ook uit de vele inzendingen.

Het projectidee van De Zuidhoek: Een duurzame sociale mobiliteitsnetwerkeconomie op Schouwen-Duivenland. Sociaal Werkbedrijf De Zuidhoek ziet graag dat de mobiliteit van ouderen toeneemt en dat ze beter toegang krijgen tot de noodzakelijke voorzieningen. Daarnaast wil het de leefbaarheid in de dorpen en steden van het Zeeuwse eiland bevorderen voor zowel jong als oud. Met dit idee wordt ook de eenzaamheid onder ouderen bestreden. Dit wordt gedaan met mensen die anders moeilijk een reguliere baan zouden vinden. Zuidhoek-directeur Jos Rijk is blij met de prijs en wil met partijen op het eiland verder aan de slag.

Meer nieuws