Zevenklapper WIK’57, nipte uitzege Bruse Boys, rood winnend Duiveland

Actueel SD|Sport

Met tien man heeft Duiveland een keurige zege op Klundert geboekt op de openingsdag van het seizoen 2020/2021.

Bij een 1-0-stand op het Oostersportpark moest Wouter de Jonge na twintig minuten met rood vertrekken omdat hij een doorgebroken speler vasthield. Hoewel Klundert voor rust gevaarlijk acteerde met cornerballen, verdubbelde Duiveland de marge. Duiveland-trainer Rohan de Geus: ,,Na rust had ik meer verwacht van Klundert en hadden wij er nog drie kunnen maken. We hebben veel strijd geleverd. Dit is een lekker begin”. Voor ZSC’62, poulegenoot van Duiveland in de derde klasse B, was er weinig aan de hand in St. Philipsland. ,,Een dik verdiende overwinning”, noemde ZSC’62-trainer Arjan Sandee de zege op Noad’67.
Bruse Boys was in de tweede klasse E één van de vijf ploegen die op de openingsdag wonnen. In en tegen Axel was het eveneens dik verdiend, al was het eindresultaat wel nipt: 0-1. In de tweede helft was Bruse Boys een stuk beter en had ze eigenlijk meer kunnen en moeten scoren. Vorig seizoen won Bruse Boys op de eerste dag ook van de Zeeuws-Vlamingen; op sportpark Volharding werd het 4-0.
In de vierde klasse B verloor Brouwershaven dik van VVC’68, maar scoorde Martijn Dalebout wel driemaal. Dat deed ook Tim de Looze in dienst van zijn nieuwe club WIK’57, maar zijn treffers waren wel voldoende voor de overwinning. Het arme Waarde werd 1-7 verschalkt. De eerste Schouwse derby van dit seizoen in deze klasse werd een prooi voor FC De Weshoek’20 dat SKNWK met 4-2 versloeg. ,,Het was over de hele wedstrijd wel verdiend”, meldde SKNWK-trainer Ad Palings. Zijn ploeg had bij 2-2 wel de 2-3 kunnen maken maar die viel vijf minuten voor het einde aan de andere kant. De 4-2 in blessuretijd was voor de statistieken.

UITSLAGEN
Tweede klasse E
FC Axel-Bruse Boys 0-1 (0-1 Julian Nieuwland (strafschop)
MZC’11-Arnemuiden 3-5 (1-0 Sven Heijboer, 2-1 Jesse Kalwij, 3-3 Sander Backx)

Derde klasse B:
Duiveland-Klundert 3-0 (1-0 Tristan Korpershoek, 2-0 Jordi Wesdorp, 3-0 Ian Roks)
Noad’67-ZSC’62 0-3 (0-1 en 0-2 Robin Provoost, 0-3 Ralph van Gent)

Vierde klasse B:
FC De Westhoek’20-SKNWK 4-2 (1-0 Gijs van Duijvenbode, 1-1 en 1-2 Machiel Schot, 2-2 Mark de Feijter, 3-2 Delano Westerink, 4-2 Gijs van Duijvenbode)
Waarde-WIK’57 1-7 (0-1 Remon den Boer, 0-2 en 0-3 Tim de Looze, 1-4 Frank den Boer, 1-5 Tim de Looze, 1-6 Frank den Boer, 1-7 Camiel Kleppe)
VVC’68-Brouwershaven 9-3 (0-1, 3-2, 7-3 Martijn Dalebout)