Logo wereldregio.nl
Foto:

Bevrijding centraal in Brouws museum

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Schouwen-Duiveland werd bevrijd. In onder meer het Brouws Museum in Brouwershaven wordt het verhaal van de bevrijding van Schouwen-Duiveland verteld. 

De expositie bevat veel nog niet eerder vertoonde documenten, foto’s en voorwerpen. Met authentiek beeldmateriaal en ooggetuigenverslagen worden de verhalen van de bevrijding van Schouwen-Duiveland tot leven gebracht. Naast de huidige tentoonstelling Schouwen-Duiveland bevrijd! is er, als aanvulling op dit thema een kleine expositie ingericht over Brouwse mannen die gedwongen werden in Duitsland te werken. Er zijn originele documenten, brieven en dagboeken te zien. Het Gemeentearchief leende het dagboek uit van Jaap van Dijke uit en een brief geschreven door Olivier van Nieuwenhuize, toen loco burgemeester van Brouwershaven. De mini-expositie is vooral interessant voor eilandbewoners, die als (klein)kinderen weet hebben van deze geschiedenis en hun eigen verhalen willen delen of mogelijk nog aanvullende voorwerpen en documenten kunnen laten zien. 

Te bezichtigen tijdens openingsuren van het Brouws Museum: woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie(s) zijn te zien tot en met 31 oktober 2020. Meer informatie: brouwsmuseum.nl of 0111 69 13 42.