Logo wereldregio.nl

Foto: AS Media

Getuigen explosies gezocht in Zierikzee; burgemeester geïnformeerd

De politie arresteerde woensdagmorgen vroeg in een woning aan de Moggestraat in Zierikzee een bewoner voor brandstichting en onderzoekt wat zich heeft afgespeeld. De politie zoekt nog getuigen.

Rond 2.15 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van harde klappen in de buurt van de Moggestraat. Politie en brandweer gingen ter plaatse. In een tuin werden sporen van een recente brand of explosie ontdekt. Hierbij was onder andere een schutting vernield. De bewoner van dit perceel werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt woensdag verhoord. Het is al langere tijd onrustig in de woning. Vorige week nog werd een ongenode bezoeker gearresteerd en eerder die dag deed de politie een inval. 

Woningbouwcorporatie Zeeuwland heeft de huurder nu een laatste waarschuwing gegeven en zal tot uitzetting overgaan als incidenten zich herhalen. Ooken is burgemeester Jack van der Hoek geïnformeerd over de ontstane situatie. 

De politie stelt een onderzoek in naar het incident. Zo worden omwonenden verhoord en wordt een buurtonderzoek ingesteld. De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2020244702. (foto AS Media)