'Nieuwe Keet' aan de slag | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

'Nieuwe Keet' aan de slag

Nadat het vorige seizoen  onverwacht beëindigd was gaat de kinderconcertserie Keet in de kerk met vernieuwd elan het nieuwe seizoen in. Nadat de vorige ‘Keet’ (Cathy Kotoun) afscheid had genomen is tot de nieuwe Keet benoemd de zangeres en muziekpedagoog Martine van de Kar uit Roosendaal. Na de Pabo volgde ze de opleiding klassieke zang van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Door optredens voor kinderen, het werken met kinderzanggroepen heeft ze een ruime ervaring opgebouwd en heeft ze alles om Keet in de kerk tot een doorgaand succes te maken. Door haar inzet zal het actief musiceren in de nieuwe serie een belangrijke plaats gaan innemen. 

In het nieuwe programma zijn zowel klassieke muziek, jazzmuziek en wereldmuziek opgenomen. Klappers dit seizoen worden een speciaal ontwikkeld programma naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Met onder andere de klarinettist Hans Hest en de violiste Petra Flipse gaat Martine een muzikale reis door de United States maken, die helemaal echt wordt dankzij geprojecteerde beelden op de achtergrond. Ook is Keet in de kerk erin geslaagd om de componist van liedjes van de televisieserie Sesamstraat in huis te halen: Chris Winsemius. Hij weet als geen ander met kinderen op muzikaal gebied om te gaan. Hij zal voor Keet in de kerk een speciaal doe-programma ontwerpen waarin veel gezongen en bewogen gaat worden. 

Een groot feest zal zeker een grote djembé-sessie worden waarvoor opnieuw Menno de Bruin uit België naar Zierikzee komt. In zijn vrachtwagen zit een djambé voor ieder kent. Met elkaar zal hij dan weer een nieuw wereldverhaal gaan opbouwen. De vorige maal waren de kinderen weg van zijn ‘Reis om de wereld in 80 slagen’. 

Nog een beetje in de sfeer van het Beethoven-jaar is de reprise van de Keet in de kerk-productie Keetboven, een interactief toneelstuk waarin de kinderen terug gaan naar de tijd van Ludwig van Beethoven en van alles leren over de manier waarop hij zijn bekende muziek componeerde. Ook de dansschool van Elly Geelhoed zal hieraan meewerken. De acteur Cees Möhlmann zal opnieuw de dove en dwarse Beethoven vertolken.