Logo wereldregio.nl
Foto:

Schone Schelde tijdens de World Cleanup Day

Doe mee op zaterdag 19 september met De Schone Schelde en help mee om de strandjes bij de Schelphoek en bij Ouwerkerk tussen 10.00 uur en 12.00 uur vrij te maken van aangespoeld afval.

Om 10.00 uur start de groep met een bakje koffie en thee. Wethouder Ankie Smit (GroenLinks) opent de actie bij het strandje van de Schelphoek. Daarna gaat de groep aan de slag om het strand en de dijk op te ruimen. Voor materialen zoals een knijper, handschoenen en vuilniszakken wordt gezorgd. Het programma duurt tot ongeveer 12.00 uur. Als afsluiting krijgen de deelnemers een presentje mee naar huis.

Meedoen? Stuur een mail vóór 15 september naar terry.bom@nmesd.nl. Geef hierin aan op welke locatie je aan de slag wilt gaan en of je versterking meeneemt. Of meld je gelijk aan op de website van: https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/ Tijdens de opruimactie houden we rekening met de RIVM richtlijnen.

Op 19 september komen deelnemers samen in actie. De Schone Schelde kon dit voorjaar niet doorgaan. Tijdens de World Cleanup Day slaan ze alsnog de handen ineen om samen met nog 180 landen wereldwijd een opruimactie te houden. Ook in je eigen wijk of straat kun je meehelpen. 

Op deze dag wordt er ook aandacht besteed aan het plastic-probleem van blauwe visdraadjes. Deze worden tijdens de Schone Schelde apart ingezameld voor het kunstwerk Pluis van Stichting Centree. Het kunstwerk van Kianoosh Gerami zal naast de Dikke Toren in Zierikzee komen te staan.

De Schone Schelde op Schouwen-Duiveland wordt georganiseerd door het NME centrum in het kader van Schoon Zeeland. Schoon Zeeland is een initiatief van de vijf Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie en de Zeeuwse gemeenten. De gemeente ondersteunt het project en heeft het NMe Schouwen-Duiveland opdracht gegeven het project uit te voeren.