Afbeelding

Verdere samenwerking christelijk basisonderwijs

Algemeen

De besturen van CBS Op Dreef in Bruinisse, Radar in Zierikzee en VPCO Tholen e.o. in Tholen hebben besloten om een vervolgonderzoek in te stellen naar de mogelijkheid tot een bestuurlijke fusie. Afgelopen jaar hebben de drie schoolverenigingen een verkenning laten uitvoeren naar vormen van intensievere samenwerking. 

Tijdens deze vrijblijvende verkenning is vertrouwen ontstaan in de mogelijkheid en meerwaarde van een constructieve bestuurlijke samenwerking. Het leidend motief hierachter is het vertrouwen dat door samenwerking er een robuuste en weerbare organisatie wordt gecreëerd in een tijd waarin van het onderwijs veel gevraagd wordt. ,,Zo kan het christelijk onderwijs voor alle kinderen op Schouwen-Duiveland en Tholen en omstreken voor de langere termijn worden geborgd en verbeterd," zo laten de drie weten.

In het vervolgonderzoek worden de gevolgen van de fusie voor de drie schoolverenigingen in kaart gebracht.  Pas als er een goed en zorgvuldig beeld is van de gevolgen van de fusie kan de besluitvorming plaatsvinden. 

Meer nieuws