Afbeelding

De Voogd kan 'kwartet' niet volmaken

Actueel SD|Sport

Van alle finalisten van het geslaagde en zeer warme Summer Vibes 15+-toernooi moest Mike de Voogd op de slotdag vol aan de bak. Het 'kwartet' kreeg hij echter niet vol.

De dag voor de inwoner van Zierikzee, ook sinds kort weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in dienst van ZSC'62, begon in het mannenenkel 7 met zijn laatste poulewedstrijd: Jan van de Welle dolf met 6-4 7-6 het onderspit. Deze zege was goed voor een ticket voor de finale later op de dag. Voor de eindstrijd in het enkelspel wachtte De Voogd nog de halve finale in het mannendubbelspel van dezelfde categorie met ZSC'62-teamgenoot Nicky van der Velden. Frank Kamsma uit Nieuwerkerk en Bruenaar Roy Klop kregen met 6-1 6-2 klop. Met dezelfde setstanden, maar dan in omgekeerde volgorde, veroverde De Voogd in zijn derde wedstrijd van de dag, de finale van het enkelspel, een hoofdprijs door Mitchel Hoek te verslaan. Het 'kwartet' moest in de eindstrijd van het mannendubbelspel volgemaakt worden, maar deze troef konden De Voogd en Van der Velden niet uitspelen. Jurgen Ensing (LTC Rhoon) en Stefan Legemaate (TV Barendrecht) troefden hun tegenstanders af met voor De Voogd inmiddels bekende cijfers: 6-1 6-2.
In de eindstrijd van het gemengd dubbel 3 aasden Pim Douw en Natasja Filius, spelend bij TV OUd-Vossemeer, op revanche tegen vader Ike (links op de foto) en dochter Finn Joziasse (rechts), die de tennissport sinds twee jaar op een zeer laag pitje heeft staan. In de poule was het Zierikzeese duo, dat tot deze week van het Summer Vibes 15+-toernooi nog nimmer in officieel wedstrijdverband samenspeelde, nog te sterk gebleken maar zondag waren de rollen op het Grevelingenpark van LTC Zierikzee omgedraaid: 6-4 7-5.
In de finale van het gemengd dubbel 5 hadden Willem Lafeber en Lenneke de Graaf, 'trouwe' gasten op slotdagen van Schouwse tennisevenementen, veel minder moeite nodig om hun tegenstanders, Serge Berrevoets en Kristel van Schaik, te verslaan: 6-2 6-0.
Voor de zoon Willem Lafeber, Remco, was de kennismaking met een finale compleet nieuw. Samen met Bart van der Wouden speelde Lafeber de afgelopen week zijn eerste, officiele tennistoernooi. En meteen met succes. In het mannendubbel 8 versloegen Niels van der Moezel en Arjan Brouwer in drie sets: 7-6 3-6 10-8.


Meer nieuws