Afbeelding

Ventilatiesystemen scholen zijn oké

Algemeen

Als de kinderen op Schouwen-Duiveland volgende week de basisscholen weer gaan bezoeken mogen ze ervan verzekerd zijn dat de ventilatiesystemen aan de wettelijke eisen voldoen. Wethouder Daniël Joppe (CDA, onderwijshuisvesting) laat dit desgevraagd weten.

RIVM-directeur Jaap van Dissel benadrukte deze week in de Tweede Kamer nog eens het belang van goede ventilatie in de strijd tegen het coronavirus. Daar voldoen de veelal oude schoolgebouwen op het eiland dus aan, zo vertelt Joppe. Hij is wel voornemens om voor de eerste schooldag een en ander nog eens extra te na te gaan. Schouwen-Duiveland heeft verdeeld over het openbaar, protestant-christelijk, reformatorisch en katholiek onderwijs meer dan twintig schoolgebouwen. De onderwijsinstellingen zijn verantwoordelijk voor het onderwijs; de gemeente voor de gebouwen. Maar de scholen zelf hebben budget voor het onderhoud van de ventilatiesystemen bijvoorbeeld.

Van Dissel maakt overigens wel een onderscheid in de regio’s. De ventilatie moet overal goed zijn, maar hij vindt niet dat alle scholen weer dicht moeten als er zich ergens een uitbraak voordoet. Het pleitte voor een lokale aanpak in geval van een uitbraak. Op alle scholen gelden de bekende RIVM-spelregels. Daar zijn de scholen al op ingericht, kort na de eerste uitbraak in maart van dit jaar.

Meer nieuws