Logo wereldregio.nl
Foto:

Nachtafsluitingen Veerse Gatdam en kering

Rijkswaterstaat voert van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 18 september in de avond en nacht werkzaamheden uit op de N57 tussen Vrouwenpolder en Westenschouwen. De weg wordt aangepast om de veiligheid voor het verkeer te verhogen. Ook wordt daarom de maximumsnelheid verlaagd van 100 naar 80 km per uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en langere reistijd. Omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden.

Veerse Gatdam: De werkzaamheden vinden plaats van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 28 augustus, telkens tussen 22.00 en 05.00 uur en alleen tijdens doordeweekse nachten. De weg is afgesloten tussen de parkeerplaats Strand Vrouwenpolder en de Banjaard. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelweg. Verkeer breder dan 3,5 meter kan niet via de parallelweg rijden en dient om te rijden via de N255, N256 en A58.

De Oosterscheldekering: De werkzaamheden vinden in twee fasen plaats: In de nachten van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 augustus, telkens tussen 22.00 en 06.00 uur, vinden asfalteringswerkzaamheden plaats. De weg is afgesloten tussen De Banjaard (Kamperland) en Neeltje Jans. Vanuit het noorden is Neeltje Jans bereikbaar. Verkeer vanuit het noorden richting Middelburg en Vlissingen rijdt het best om via de N256 en de A58. Verkeer vanuit het zuiden richting Rotterdam en Burgh-Haamstede kan het best via de A58 en N256 rijden.

Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 18 september vinden de overige werkzaamheden plaats, telkens tussen 20.00 en 06.00 uur en alleen tijdens doordeweekse nachten. De weg is afgesloten tussen De Banjaard (Kamperland) en de Kraaijensteinweg (Westenschouwen). Het verkeer wordt omgeleid via de Zeelandbrug. Verkeer vanuit Westenschouwen wordt omgeleid via de N59, de N256 en N255. Verkeer vanaf Vrouwenpolder wordt omgeleid via de N255, de N256 en N59. Dinsdag 8 september van 0.00 tot 05.00 uur is de Zeelandbrug afgesloten wegens werkzaamheden. Er wordt dan niet gewerkt op de Oosterscheldekering zodat de N57 die nacht beschikbaar is.

Rijkswaterstaat wil de N57 duurzaam veilig inrichten. De snelheid op de N57 over de Oosterscheldekering wordt verlaagd waarna deze weg minder breed hoeft te zijn. Daardoor kan de werkweg op de kering worden aangepakt. De werkweg wordt verbreed om de veiligheid voor medewerkers en weggebruikers te verbeteren. Ook de snelheid en de inrichting van het weggedeelte over de Veerse Gatdam worden aangepast. Zo wordt er op het hele traject nieuwe belijning aangebracht, de bebording aangepast en op de Oosterscheldekering worden de barriers tussen hoofdrijbaan en werkweg verplaatst. De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.