Logo wereldregio.nl
Foto:

Meer besmettingen; (nog) niet op Schouwen-Duiveland

In Zeeland is met uitzondering van Schouwen-Duiveland een toename in het aantal besmettingen te zien. Dat baart zorgen. De meest actuele cijfers tonen wel een minder snel stijgende lijn ten opzicht van vorige week, maar cijfers zijn en blijven een momentopname. Op dit moment zijn er 102 positief geteste personen in Zeeland sinds 1 juli 2020 (er moeten nog testresultaten binnenkomen), 68 personen daarvan zijn afkomstig uit de regio Goes.

Bas van den Tillaar, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland: ,,Het is zorgelijk dat er in Nederland een toename is van het aantal corona besmettingen. De opleving in Goes is een concreet voorbeeld dat we nog niet van het virus af zijn. Als overheid zitten we hier gezamenlijk bovenop en houden het onverminderd in de gaten. Wij maken hierbij gebruik van het inzicht en advies van GGD Zeeland op basis van bron- en contactonderzoek. We zijn alert en vragen met klem inwoners dat ook te zijn. Gebruik gezond verstand, houd u aan de 1,5 meter afstand, vermijd drukte, was uw handen regelmatig en laat u testen bij klachten die passen bij het coronavirus. Het kan niet vaak genoeg worden benadrukt. Alleen samen krijgen we het virus onder controle".

Het is nu druk met toeristen in Zeeland. Het is drukker op straat, maar bijvoorbeeld ook in de supermarkten. Daarom de Veiligheidsregio er op in om ook onze buitenlandse gasten, in hun eigen taal, herhaaldelijk op de Nederlandse maatregelen te wijzen. ,,We roepen ook de hulp van de Zeeuwse ondernemers (zoals de horeca en recreatiebranche) in. Want het is nu echt van het grootste belang dat mensen niet verslappen. Houd u aan de maatregelen! Houd afstand en vermijd drukte.”