Afbeelding

Sneakpreview Tiny House Renesse

Algemeen

Eind van het jaar is Renesse veertien Tiny Houses rijker. Deze woningen verhuurt woningcorporatie Zeeuwland aan starters. Later, maar vóór het toeristenseizoen 2021, komen er nog eens tien woningen bij voor personeel van recreatie- en horecaondernemers. Om iedereen kennis te laten maken met deze nieuwe woonvorm staat vanaf donderdag 9 juli een Tiny House op het parkeerterrein van FC De Westhoek aan de Laône. 

Door de coronacrisis wordt de woning niet opengesteld voor publiek. Medewerkers van de woningcorporatie maken graag met geïnteresseerden een afspraak om de woning te bekijken. Zo maken nieuwe bewoners van deze woningen alvast hun kleurkeuzes voor vloer, keuken en sanitair in deze woning. Een mooi moment om gelijk ook de maten op te meten. Tiny Houses zijn woningen voor starters (tot en met 28 jaar) op de woningmarkt. Dit project is samen met de gemeente , dorpsraad Renesse en Ondernemingsvereniging Renesse opgezet. Daarom kregen starters met een band met de Westhoek voorrang bij de aanbieding van de woningen. Er kwamen zo’n honderd reacties op de woningen. Momenteel lopen de aanbiedingen voor de woningen. Zeeuwland verhuurt zeer waarschijnlijk tien woningen aan starters uit of met een band mét de Westhoek. Zij kan alle belangstellenden uit de Westhoek een Tiny House aanbieden. Zoals het er nu uitziet, gaan de andere vier woningen naar geïnteresseerden uit Schouwen-Duiveland. Daarmee voldoet de woningcorporatie aan de vraag aan starterswoningen in Renesse en omgeving. De woningcorporatie heeft niemand uit de westhoek moeten teleurstellen. 

Deze Tiny Houses worden voor vijftien jaar geplaatst. Elke huurder huurt maximaal vijf jaar een Tiny House. Dit om de doorstroming voor starters te behouden. De starter heeft dan dus ook vijf jaar de tijd om te kijken naar een volgende woning en door te groeien in hun wooncarrière. Personeel van de ondernemers huren maximaal twee jaar een Tiny House.  Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland besloten laatst om € 20.000,- bij te dragen aan het project Tiny Houses te Renesse. Dit omdat de provincie het flexwonen in Zeeland wil stimuleren. Hierbij noemt zij het project innovatief en een goed voorbeeld voor anderen. Het is ook de eerste ervaring met verplaatsbare units in exploitatie bij een woningcorporatie in Zeeland. 

Meer nieuws