Logo wereldregio.nl
Foto:

Beperkte maatregelen voor 1,5 meter in binnenstad

Slechts twintig procent van de Zierikzeese ondernemers heeft meegedaan aan de enquete die erop gericht is de drukte in de stad te beteugelen. En van die inzenders kiest het merendeel voor zo min mogelijk extra regels. Inmiddels zijn er borden opgehangen in de stad om het publiek te helpen anderhalve meter afstand te houden (zie foto). Daarnaast zullen er fietsparkings worden ingericht met bewegwijzering. Het kerngebied blijft open voor fietsers. ,,We hopen dat bezoekers de fietsen zoveel mogelijk in de parkings gaan plaatsen,' zo laat het bestuur van InZzee weten.  
Aanstaande dinsdag verwachten de ondernemers vanuit de gemeente groen licht voor fietsparkings bij de Nieuwe Kerk en op het Kraanplein.

Er wordt geen eenrichtingsverkeer in het centrum ingevoerd. De smalle straten zullen worden voorzien van bebording die bezoekers vragen rechts te houden. De gemeente en de ondernemersvereniging vragen tot slot aan alle ondernemers borden, vlaggen en andere uitstallingen van de straten te verwijderen en deze zoveel mogelijk op de eigen stoep te plaatsen.