Logo wereldregio.nl
Foto: MANDY GODBEHEAR

Vrijwiligers moeten warme maaltijden redden

Als niet heel snel vrijwilligers gevonden worden zal per 15 juli de bezorging van warme maaltijden voor ouderen in Zierikzee stoppen. Dagelijks worden deze maaltijden vers gekookt door Cederhof in Kapelle. Bij ongeveer 65 ouderen in Zierikzee worden de maaltijden langsgebracht. Maar door een gebrek aan vrijwilligers heeft de coördinator aangegeven te zullen stoppen. Dit zou natuurlijk ‘een ramp zijn’ voor de ouderen die van deze maaltijden afhankelijk zijn.

Er zijn minimaal zes vrijwilligers extra nodig om de bezorging voort te kunnen zetten. Een vrijwilliger is twee à drie keer per week beschikbaar om de maaltijden rond te brengen. De bezorging start vanaf een verzamelplaats in Zierikzee, waar een vrachtwagentje van de Cederhof de maaltijden brengt. Het vergt ongeveer een uur tijd, van 11.30 uur tot ongeveer 12.30 uur. Een eigen auto is daarbij noodzaak, waarbij gemaakte kosten natuurlijk worden vergoed. Vrijwilliger worden voor deze maaltijdvoorziening is zeer dankbaar werk. De klanten kijken echt uit naar het moment dat u langskomt met de maaltijd.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie: neem dan contact op met Sandra Engel van SMWO (06-57812477) of met de keuken van Cederhof (0113-342710,tussen O9.00 en 13.00 uur, elke dag behalve zondag).