Afbeelding

Silly 'zebrapad' bij pleintje Maarstraat

Algemeen

In Zierikzee komt het eerste Zeeuwse zebrapad voor Silly Walks. Niet een bestaande oversteek, maar eentje bij het kunstpleintje aan de Maarstraat. Op een Silly Walk zebrapad kunnen mensen op een ludieke en komische manier oversteken. Op vrijdag 10 juli wordt het zebrapad officieel geopend door wethouder Ankie Smit (Groen Links).

Het idee komt uit de wereldberoemde sketch ‘The Ministry of Silly Walks’ van de Britse humoristen van Monty Python. Volgens initiatiefnemer Christel Brunger kon de stad Zierikzee wel een vrolijke noot gebruiken en daarom kwam ze met het idee van een Silly-Walk zebrapad. Kunstenares Inge de Groot ontwierp het zebrapad.

De officiële opening van het zebrapad vindt plaats op vrijdag 10 juli om 14.00 uur, op het kunstenaarspleintje aan de Maarstraat in Zierikzee. Samen met een aantal kinderen zal wethouder Ankie Smit het zebrapad officieel in gebruik nemen. Ankie Smit: “Ik vind het een ontzettend leuk initiatief. Ik heb grote waardering voor Christel Brunger die dit idee heeft gepresenteerd in de gemeenteraad en Inge de Groot die dit zebrapad heeft gemaakt. Ik hoop dat er nog veel vrolijke oversteekjes op dit zebrapad gemaakt gaan worden.”

Meer nieuws