Logo wereldregio.nl
Foto:

Campagne 'Ik woon veilig en schoon'

 'Ik woon veilig en schoon'

Nu we door de coronacrisis meer op onszelf aangewezen zijn, is het - zeker voor inwoners die kwetsbaar zijn - belangrijk om het huis veilig en schoon te houden. Als zij dit zelf doen brengt dit echter risico’s met zich mee. De gemeente heeft oog voor deze risico’s en wil haar inwoners informeren over wat ze zelf kunnen doen om in een veilig en schoon huis te wonen.

Met de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ wil de gemeente kwetsbare inwoners die zelfstandig (gaan) wonen voorzien van praktische tips. Over hoe zij hun huis makkelijk schoon kunnen houden en hoe ze vallen en andere ongelukken in huis kunnen voorkomen. Er zijn handige hulpmiddelen die de veiligheid en het woongemak vergroten. Zoals drempelhulpen, douchestoelen en muurbeugels, maar ook ‘slimme’ dweilen, robotstofzuigers en schoonmaak attributen met een lange steel. Deze kunnen vaak worden gekocht bij de bouwmarkt, warenhuis of hulpmiddelenwinkel.

Op maandag 29 juni om 18.15 uur lanceert wethouder Cees van den Bos de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ op Radio Schouwen-Duiveland. Bij de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ hoort een folder met informatie, een webpagina en meerdere aansprekende en herkenbare filmpjes. De folder is digitaal beschikbaar via www.schouwen-duiveland.nl/veiligenschoon. Met de filmpjes en informatie via zowel de gemeentelijke website als nieuwsbrieven en social media kanalen van de gemeente willen we zoveel mogelijk mensen bereiken. De campagne richt zich zowel op ouderen als op mensen die beschermd of begeleid wonen. Uiteraard zijn ook de zorgaanbieders, SMWO en Zeeuwland nauw betrokken bij deze campagne.