Logo wereldregio.nl
Foto:

Gemeente vermoedt nu ook meer gedupeerden

De gemeente vermoedt nu ook dat er meer ondernemers de dupe zijn geworden van het datalek donderdag. Toen werd bekend dat alle ondernemers die om financiële steun vroegen door corona, dat nu van elkaar weten. De gemeente had de aanvragers een antwoordmail op hun verzoek gestuurd, maar alle andere ondernemers in CC gezet via de mail. Burgemeester en wethouders willen dat de ambtelijke organisatie nu gaat uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. De gemeente sprak in eerste instantie van driehonderd tot driehonderdvijftig gedupeerden. WereldRegio meldde dat het mogelijk om meer dan vijfhonderd ondernemers zou gaan.  ,,Verder onderzoek heeft doen blijken dat dit aantal vermoedelijk hoger ligt. Om de oorzaak en werkelijke omvang van het lek zo duidelijk mogelijk in beeld te hebben, heeft het college van B&W vrijdagochtend de ambtelijke organisatie een opdracht tot nader onderzoek verstrekt," zo laat de gemeente nu weten.

Wethouder Cees van den Bos (SGP, foto): ,,Ik kan het niet genoeg benadrukken, ik betreur dat dit gebeurd is. Deze mail was vanuit klantvriendelijkheid juist bedoeld als extra service richting ondernemers om hen in deze moeilijke tijd te informeren over ondersteuning die ze konden krijgen. Wrang voor hen, maar ook voor ons dat het juist hier fout gaat. Gelukkig betreft het alleen mailadressen en geen vertrouwelijke gegevens. Verder hebben we tot nu toe relatief weinig reacties gehad. Maar zorgvuldigheid is en blijft van het allergrootste belang. Daarom wil ik met absolute zekerheid kunnen zeggen wat de oorzaak is en over hoeveel mailadressen we het nu feitelijk hebben. Het nader onderzoeken van alle gegevens heeft nu onze prioriteit. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben zullen we hier vanzelfsprekend nader over berichten”. 

Van den Bos is niet verantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie, maar wel voor de aanvragen voor financiële steun. Vandaar dat hij als woordvoerder optreedt.