Logo wereldregio.nl
Foto:

Gemeente bezorgd over snijden in leerlingenvervoer

ConneXXion is voornemens te snijden in het leerlingenvervoer van en naar de Pieter Zeeman school in Zierikzee. Dat gaat ten koste van de bereikbaarheid van Pieter Zeeman, de enige school voor voortgezet onderwijs in de gemeente Schouwen-Duiveland. De gemeente vindt dit onacceptabel voor de leerlingen. 

Op dit moment ontsluiten twee scholierenlijnen (628 en 629) Zierikzee. ConneXXion wil van de drie ochtendritten Westhoek-Zierikzee de lijn Renesse-Zierikzee te laten vervallen. Dit betekent dat de scholieren uit Burgh-Haamstede de omweg via Renesse moeten maken. Zij hebben daarmee een veel langere reistijd. Ook wil ConneXXion lijn 629 volledig opheffen door deze samen te voegen met een reguliere lijn. 

De gemeente investeert € 17 miljoen in nieuwbouw van Pieter Pontes en werkt samen met de schoolleiding aan aantrekkelijk, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardige onderwijs. Deze investeringen verliezen een groot deel van hun rendement op het moment dat de school moeilijk bereikbaar wordt voor scholieren en/of andere scholen beter bereikbaar worden. Argument van ConneXXion is dat een groep leerlingen van het uniformen-onderwijs van Middelburg naar Goes verhuist. Wethouder Ankie Smit (GroenLinks, foto): ,,Wij begrijpen dat ConeXXion zoekt naar een goede ontsluiting van de onderwijsinstelling in Goes. Wat wij niet begrijpen, is dat dit ten koste gaat van de bereikbaarheid van de enige school voor voortgezet onderwijs op ons eiland. Een school die van eminent belang is voor onze arbeidsmarkt, economie en het woon- en leefklimaat van onze gemeente.” Via een brief aan ConneXXion heeft de gemeente de bezwaren kenbaar gemaakt en ConneXXion gevraagd de voorgestelde veranderingen in het scholierenvervoer op Schouwen-Duiveland in te trekken.