Logo wereldregio.nl
Foto:

Nog geen akkoord bouw noodlokalen

De gemeenteraad heeft dan weliswaar beloofd de drie noodlokalen voor de Bredeschool in Zierikzee voor haar rekening te nemen, de provincie is er nog niet mee akkoord. De gemeente staat nog steeds onder toezicht en mag niet zomaar geld uitgeven.

Burgemeester en wethouders zagen de lokalen niet zitten. Leerlingen moesten maar naar Binnen de Veste in de stad. Maar de raad stak er een stokje voor en maakte bijna vier ton vrij. Tot vreugde van Obase, de koepel voor het openbaar onderwijs. Wethouder Daniël Joppe (onderwijshuisvesting, CDA) zoekt naar een oplossing door de spelregels wat aan te passen zodat het plan meer kans van slagen heeft.

Ondertussen heeft Obase haast en heeft de lokalen al besteld. En die vielen ook nog eens duurder uit. Bijna €30.000. De gemeente heeft Obase op dat verschil gewezen. Obase heeft haast en wil op het nieuwe schooljaar voorbereid zijn. Joppe moet nu dus een oplossing bedenken, maar het is de vraag of dat op tijd gaat lukken. En of de provincie instemt met het opheffen van het toezicht. Hij heeft de gemeenteraad ‘bijgepraat’ in een raadsbrief.