Logo wereldregio.nl
Foto:

Nieuwbouw Noordstraat Bruinisse gaat van start

Zeeuwland heeft eindelijk opdracht gegeven voor de bouw van zes levensloopbestendige woningen in Bruinisse. Na diverse tegenslagen met aanbestedingen gaat bouwbedrijf De Delta uit Middelburg deze woningen aan de Noordstraat bouwen. De bouwvoorbereidingen starten deze week.  De zes woningen hebben een compleet woonprogramma op de begane grond met woonkamer, keuken, bad- en slaapkamer. Op de verdieping is er ruimte voor een tweede slaapkamer. 

De zes woningen zijn zogenoemde nul-op-de-meter-woningen. Dat betekent dat ze enorm energiezuinig zijn en zichzelf kunnen voorzien van energie door bijvoorbeeld de geplaatste zonnepanelen. Dat zorgt voor lage woonlasten. Deze woningen passen daarom ook bij de doelstelling van Zeeuwland ‘betaalbaar en duurzaam wonen’. Zeker gezien de stijgende energiekosten, bieden deze woningen voor huurders een enorm voordeel. 

Op Schouwen-Duiveland heeft Zeeuwland in de Unastraat in Nieuwerkerk dit soort NOM-woningen eerder gebouwd. Deze woningen zijn in 2018 opgeleverd. Zeeuwland biedt deze zes woningen eerst aan de laatste huurders uit de gesloopte woningen aan. Zij kunnen voor de nieuwe woning, afhankelijk van het inkomen, huurtoeslag aanvragen. De eventueel overgebleven woningen adverteert de woningcorporatie op Zuidwestwonen.nl.