Afbeelding

Column Jan Deurloo

Column

Ik twijfel of ik de oranje container nu al aan de straat zet. Het waait en plastic afval is zo licht van gewicht dat de rolemmer gevaarlijk staat te dansen in de wind. Hadden ze die rolemmer nu niet wat solider kunnen maken? Eigenlijk is het van de zotte! Ik betaal me scheel aan gemeentelijke belastingen en dan krijg je zulke waardeloze spullen! En hoe zit het trouwens met het parkeerbeleid, de Napoleonschuur en waarom mag dat wandelpad van Leo niet door de duinen? Ik begin me groen en oranje te ergeren en ik… ik… ik… ik dik mijn eigen frustratie een beetje aan, want zo hoort dat in een column. 

Mijn eigen werkelijke ergernis met de gemeente is nihil. Natuurlijk lees ik ter vermaak Zieriknieuws en ter informatie de Wereldregio en dan zie ik dat er altijd wel iets aan te merken valt. Een volkssport lijkt het, ergernis aan de gemeente. Pfff...je zal daar de hoogste in rang zijn… Maar ik schrijf hier alleen, zoals ik het zelf ervaar. Als er iets is, kan ik het kwijt op het gemeentehuis en als ik een goed idee heb, krijg ik alle ondersteuning voor de uitwerking. Gemeente Schouwen-Duiveland heeft zeer betrokken en betrouwbare werknemers en daar ben ik best trots op. Whoww!...je zal er maar de hoogste in rang mogen zijn… 

Welkom burgemeester Van der Hoek, gefeliciteerd met uw nieuwe functie! U krijgt een ultiem mooie werkomgeving. Met recht een wereldregio! Mag ik zo vrij zijn om u alvast wat voorinformatie te verstrekken? Wat inside information?

Helluppp! De economie ligt op zijn gat!

Er is enorm veel stille pijn. Ondernemers hebben hun slechtste jaar ooit. Het lastige voor u is dat wij Zeeuwen enige gebruiksaanwijzingen nodig hebben. Vraag je ons in een uitstekend jaar of het goed gaat? Dan krijg je een hik met de schouder en een geluid te horen dat het midden houdt tussen een grom en een oprisping en eindigt met iets van hmmwooaawww. Maar stel je dezelfde vraag in een slecht jaar, dan krijg je zo'n zelfde soort reactie. Lastig dus! Wel noodzakelijk dat u ons goed verstaat, want dit is een bizar slecht jaar! Stroop uw hemdsmouwen op. Wacht niet tot u ingewerkt bent of alle ceremoniële verplichtingen hebt doorlopen. De ondernemers hebben u nu nodig. NU! Deze periode is extreem, de bodem zakt onder onze voeten weg. Ik denk dat ik namens alle ondernemers spreek als ik vraag, zoek ons op! Maak contact met ons.

Burgemeester Rabelink treedt nu af als burgervader van ons eiland. Meneer Rabelink, mag ik u oprecht complimenteren voor de afgelopen jaren? Uw wijsheid, interesse, stuurmanskunst, warme persoonlijkheid en lieve echtgenote zijn mij meermaals opgevallen en geven mij buitengewoon goede herinneringen. U was het gezicht van onze gemeente, bedankt! Mevrouw Rabelink, ook bedankt! Namens het hele eiland dank voor het uitlenen van uw man, onze burgervader. Opa Gerard komt nu naar huis.

En meneer Van der Hoek, als de economie weer floreert als nooit tevoren, kijk dan nog eens naar dat wandelpad van Leo? Juist dit soort initiatieven heeft ons eiland nodig. Zo blijft het ook in de toekomst een wereldregio.

Meer nieuws