Jack van der Hoek
Jack van der Hoek

Nieuwe burgemeester de 14e aan de slag

Algemeen

Jack van der Hoek (56 jaar) wordt nu officieel nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland. Nadat de raad hem al had uitgekozen is nu ook het Koninklijk Besluit hierover genomen. De benoeming gaat in op 12 mei. De beëdiging Van der Hoek zal op 14 mei plaatsvinden; op zijn verjaardag. De eed wordt afgenomen door de commissaris van de Koning Han Polman, in de raadszaal van het gemeentehuis in Zierikzee. In verband met de beperkende maatregelen tegen het coronavirus zijn daarbij in elk geval de commissaris van de Koning, de nieuwe burgemeester, de plv. voorzitter van de gemeenteraad, de raadsgriffier en de kabinetschef van de commissaris van de Koning fysiek aanwezig en zij nemen de RIVM-richtlijnen in acht. De andere raadsleden nemen via videoconferencing deel aan de openbare raadsvergadering. 

De beëdiging kan door iedereen worden gevolgd via livestream. In verband met de beperkende maatregelen beziet de gemeente mogelijkheden of een openbare receptie in verband met de installatie van de nieuwe burgemeester op een later moment kan plaatsvinden. 

Voor zijn benoeming in Schouwen-Duiveland was Van der Hoek vier jaar lid van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland. Van 2008 tot 2016 was hij wethouder in de gemeenten Uitgeest en Haarlem, waarvan 6 jaar tevens loco-burgemeester. Van der Hoek volgt Gerard Rabelink op, die bij Koninklijk Besluit per 12 mei eervol ontslag is verleend.

Meer nieuws