Afbeelding

Gratis knijpers tegen zwerfafval

Algemeen

De coronacrisis raakt alles en iedereen. Ook het in groepsverband op pad gaan om zwerfvuil op te ruimen. Maar daar hebben wethouder Ankie Smit (Groen Links) en Terry Bom van het NME (Natuur- en milieu educatie) iets op gevonden. Iedereen kan nu gratis een knijper met handschoenen krijgen. De twee trapten de actie zelf af op het strand van Ouwerkerk.

Smit legt uit dat deze actie nodig is omdat de zwerfvuilacties door het virus op een laag pitje zijn komen te staan. En dat in een tijd dat de gemeente met Supporter van Schoon juist de aanval heeft geopend op het zwerfvuil. Maar wie toch iets wil betekenen kan zich via de mail terry.bom@nmesd.nl aanmelden en krijgt gratis een knijper en handschoenen. Smit: ,,Op deze manier hopen we dat mensen zich aansluiten en meedoen.’’

Het NME is ook gestopt met de gastlessen op school door de crisis. ,,Om toch te blijven werken aan een schoon Schouwen-Duiveland hebben we nagedacht over andere manieren om ons doel te bereiken,” vertelt ook Terry Bom. Vandaar de gratis opruimsets voor bewoners van het eiland, voor wie het zwerfafval ook een doorn in het oog is.

Wie met de set aan de slag gaat wordt ook de kans geboden mee te doen aan een fotowedstrijd. Een leuke opruimfoto, eventueel voorzien van een begeleidende tekst kan ook naar Terry Bom gemaild worden. De deelnemers maken kans op een aardige prijs van de deelnemende bedrijven; Klimbos Westenschouwen, passagierschip de Onrust, kinderwinkel Pioen, strandpaviljoen Our Seaside en theetuin de Stokroos. Ook het NME zelf heeft een excursie in de aanbieding.

Foto: Wethouder Ankie Smit (ondersteund door haar zoon) en Terry Bom trapten de actie af op het strandje van Ouwerkerk (foto Marieke Mandemaker).

Meer nieuws