Afbeelding
Foto: Ernest Breisacher

Zeeuwland deelt bloemenzaad uit

Algemeen

Het aantal bijen en andere bestuivende insecten in Nederland wordt bedreigd. Zeeuwland ziet het belang in van deze nuttige en onmisbare insecten. Met verschillende projecten vestigt de corporatie de aandacht op het belang van biodiversiteit in de directe woonomgeving. De komende dagen ontvangen alle huurders een mengsel van ‘wild bloemenzaad’ voor in hun tuin. 

De bedoeling was om het bloemenzaad zelf bij de huurders te bezorgen. Dit zou meteen een mooie gelegenheid zijn voor persoonlijk contact in de wijk. Helaas kan dit vanwege de Coronacrisis niet doorgaan. Maar juist in deze tijd vindt Zeeuwland het fijn om iets positiefs te brengen bij haar huurders. Daarom ontvangen zij het zakje bloemenzaad per post. Alle huurders worden gevraagd om het veldbloemenmengsel te zaaien in hun tuin of in een pot op het balkon of terras. In totaal kan er zo’n 15.000 m2 worden ingezaaid. Het bloemenzaad fleurt niet alleen de tuinen op, maar wordt ook een aantrekkelijke plek voor bijen en andere bestuivende insecten. 

In oktober 2019 is Zeeuwland aangesloten bij het platform Bijvriendelijk Zeeland. Zeeuwland trekt de komende jaren samen op met de gemeenten en lokale imkersverenigingen om bijvriendelijk te ondernemen. Naast de bloemenzaadactie heeft Zeeuwland onder andere het voormalige MFC-terrein in de wijk Malta in Zierikzee gedeeltelijk bijvriendelijk ingezaaid. Per jaar wordt bekeken welke terreinen zich hier nog meer voor lenen. Ook kunnen zij hulp inschakelen van de groen en energiecoach. Daarnaast heeft Zeeuwland een nieuwe websitepagina toegevoegd: www.zeeuwland.nl/groenenenergie. Huurders kunnen hier praktische informatie vinden over alles rondom groen en energiebesparingen. 

Meer nieuws