Logo wereldregio.nl
Foto:

Een lege school maar wel les

Op Pieter Zeeman lijkt het uitgestorven. En ja er zijn weinig mensen in het gebouw aanwezig, maar de meer dan achthonderdenveertig leerlingen volgen ‘gewoon’ les. In een enorm tempo is de digitale lesomgeving de afgelopen dagen ingericht. En het werkt. Alle lessen gaan in digitale vorm door en de examenkandidaten worden stevig begeleid. Rector Peter van der Gaag zegt trots te zijn op zijn team.

Binnen de Pontes-groep heeft de ICT-club bergen werk verzet. Met als doel de lessen door te laten gaan. Dat gebeurt nu. De leerlingen krijgen iedere dag acht lessen van een half uur. Examenkandidaten krijgen extra uren begeleiding. Docenten zitten of op school of thuis en de leerlingen loggen in. Alsof het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld is. Ook nu zijn er aandachtig luisterende leerlingen en drukke kinderen. Maar bij die laatste groep kan de docent nu het geluid uitzetten.

Docente Engels Suzanne Rooiers (foto) demonstreert het lesgeven, terwijl Van der Gaag even meekijkt. Volgens hem is het digitaal lesgeven niet vrijblijvend. Leerlingen moeten meedoen, maar je ziet nu wel het verschil in huishoudens. Soms is er geen laptop beschikbaar. De ene ouder neemt het heel serieus de andere wat minder. Maar iedereen volgt de lessen en zo hoopt Pieter Zeeman de achterstand tot en minimum te beperken.

Van der Gaag ziet dat de school een enorme spurt gemaakt heeft met de digitale leeromgeving. En daar zal de school blijvend voordeel van hebben, zo verwacht hij.

Foto: Docente Suzanne Roojers en rector Peter van der Gaag aan het werk met een klas