Afbeelding

Storm houdt hulpverleners bezig (update)

Algemeen

Op diverse plaatsen op het eiland, waaronder Ouwerkerk en Oosterland, komen er meldingen van omgewaaide bomen.

Het KNMI meldt: ,,In de zuidelijke helft van het land komen er aanvankelijk nog zware windstoten van 75-90 km/u voor. De windstoten komen uit een west- tot zuidwestelijke richting. De wind neemt de komende uren af en de zware windstoten verdwijnen. Maandagmiddag is er in de westelijke kustprovincies wederom kans op zware windstoten van 75-90 km/u. De windstoten komen uit een westelijke richting. In de loop van maandagavond neemt de wind af en verdwijnen de zware windstoten.''

De brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor dakpannen, die van grote hoogte naar beneden dreigden te vallen. Dat was aan het Kraanplein in Zierikzee. Hiermee heeft de brandweer voorkomen, dat er iemand gewond kon raken. (foto WereldRegio).

Zondagmorgen rond 11.55 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de N257 in Bruinisse. Voor de tweede keer met een lichte bakwagen.
Een bakwagen werd door de harde wind omver geblazen en kwam op zijn kant terecht. Hierbij raakte de bakwagen een verkeersbord welke daardoor flink beschadigd is. De berging kan momenteel niet plaats vinden vanwege de harde wind. Om te voorkomen dat de bakwagen van zijn plek raakt is deze tijdelijk vast gezet met spanbanden. (AS Media)

Het stormachtige weer verleidt veel mensen naar het water om het schouwspel te zien.

Afbeelding

Meer nieuws