Afbeelding

Forza-vrouwen ten onder in vijfsetter

Sport

De volleybalsters van Forza hebben in een spannende vijfsetter, met wedstrijdpunten over en weer, aan het kortste eind getrokken.

De vierde keus van Tilburg won zaterdagavond in sportzaal de Vanger met 2-3 (22-25 25-15 28-26 21-25 18-20). In de eerste set moest Forza wennen aan het spel van de jonge tegenstanders. Echter, al aan het einde van het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg meer grip op het spel waardoor ze in de tweede set de opponent beter konden ontregelen. In de derde set keek Forza tegen een 19-23-achterstand. Door risico's te nemen, fel te blijven spelen en de kopjes niet te laten hangen bij een stand waar de tegenstander dichtbij setwinst was, werd dit bedrijf binnengehaald. Tilburg 4 pakte vervolgens de vierde set waarna een thriller in de vijfde volgde. Bij 9-14 leek Tilburg 4 de eindzege voor het grijpen te hebben, maar karakter en een goede servicereeks van Willemijn Verkamman brachten de spanning volledig terug: 14-14. Bij 16-15 en 17-16 kreeg Forza twee wedstrijdpunten, maar sloeg Tilburg 4 bij 18-19 alsnog toe.