Afbeelding

Louwerse gast in FiZi

Actueel SD

Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, is de centrale gast in de derde editie dit seizoen van 'De Keuze van...' op donderdag 20 februari in Filmtheater fiZi in Zierikzee.

Uit zijn rijtje met favoriete films presenteert Louwerse deze avond de bekende film 'Kramer vs Kramer' van regisseur Robert Benton, met in de hoofdrollen Dustin Hofman en Meryl Streep. Deze film uit 1979, die inmiddels als een klassieker kan worden beschouwd, kwam de laatste tijd weer in het nieuws vanwege de recent uitgekomen film 'The Marriage Story'. Het verhaal daarin is enigszins vergelijkbaar met het scheidingsdrama in de keuzefilm van Louwerse.

De ambitieuze Ted Kramer (Hoffman) leert het vaderschap kennen nadat zijn vrouw Joanna (Streep) – die haar leven lang 'iemands dochter of iemands vrouw is geweest' – hem heeft verlaten. Als hij zijn zorgtaken dan eindelijk in de vingers heeft, komt zijn vrouw weer op de proppen. Een pijnlijke rechtszaak over de voogdij volgt. De film werd wereldwijd een commercieel succes. Van de negen Oscarnominaties werden er vijf verzilverd. Voorafgaand aan de filmvertoning heeft Ali Pankow een gesprek met Siemco Louwerse over de motivatie voor zijn filmkeuze en over zijn werk en zijn hobby's. Aanvang 20.00 uur; info: www.fizi.nl

Meer nieuws