Afbeelding

'Het Talent van Schouwen-Duiveland' start zesde editie

Actueel SD

Rotary Schouwen-Duiveland is al druk in de weer met de zesde editie van 'Het Talent van Schouwen-Duiveland'. De inschrijving is geopend.Afgelopen weken zijn de muziek-, zang- en dansdocenten en bandcoaches op Schouwen-Duiveland opnieuw uitgerust met formulieren op hun leerlingen uit te dagen om deel te nemen aan Het Talent van Schouwen-Duiveland. Allemaal bedoeld voor de jaarlijkse talentenjacht in Fizi die dit jaar op zaterdag 14 maart (voorronde) en 21 maart (finale) gehouden wordt.

Voorzitter Ewald de Keijzer van de organiserende Rotary Club Schouwen-Duiveland benadrukt: ,,De coaches en docenten weten als geen ander dat hun leerlingen een uitdagend doel nodig hebben en veel 'meters' moeten maken op het podium. Bovendien hebben we dit jaar opnieuw een geweldige prijzenpot met cheques om hun kwaliteiten nog verder te ontwikkelen, in samenspraak met hun ouders/verzorgers en coaches uiteraard".  Talenten van groep 6, 7 en 8 van de basisschool en klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs kunnen ook zichzelf aanmelden, via de website www.talentsd.nl

Vorig jaar mocht pianiste Isis Pokorni een cheque van € 500,00 spenderen om haar talent verder te ontwikkelen met masterclasses. Anouk Sanders, Robyne van Oeveren, Luna Pekaar en Gwen van Oeveren wonnen de vorige edities en werken nog altijd succesvol aan de ontwikkeling van hun talent. Dansgroep Move It en zangeres Nicole Legemaate mochten vorig jaar € 250,00 besteden om te investeren in hun talent. Ook in 2020 ontvangt de 'over all' winnaar de cheque van € 500,00, maar er liggen ook cheques van € 250,00 klaar voor zowel de winnaar van de bovenbouw van het basisonderwijs als de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het geld wordt in goed overleg met ouders/verzorgers en hun docent ingezet voor extra lessen, masterclasses of promotie.  De inschrijving op www.talentsd.nl sluit half maart.

Meer nieuws