Afbeelding

Gemeente verder met Leergeld

Actueel SD

Op woensdag 5 februari tekenen Cees van den Bos, wethouder (foto)  en Dick Steenks en Harry Snijders, bestuursleden van Stichting Leergeld Oosterschelderegio een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de periode 2020-2022. Hiermee onderschrijven zij de gezamenlijke ambitie om sociale uitsluiting van kinderen op financiële gronden te voorkomen en het mogelijk te maken dat alle kinderen meedoen.

Stichting Leergeld biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Ouders/verzorgers van kinderen van 4 tot 18 jaar die wonen in het Oosterscheldegebied kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld Oosterschelderegio als zij bepaalde voorzieningen, zoals een lidmaatschap van een sport- of cultuurvereniging of de aanschaf van schoolbenodigdheden, niet kunnen betalen en een inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt.

De samenwerking met Stichting Leergeld Oosterschelderegio houdt in dat de gemeente jaarlijks een bedrag van €25.000 reserveert dat ten goede komt aan de doelgroepkinderen uit Schouwen-Duiveland. In de periode 2017-2019 is gebleken dat deze samenwerking duidelijk in een behoefte voorziet. De afgelopen jaren heeft een gestaag toenemende groep kinderen op Schouwen-Duiveland gebruik gemaakt van het aanbod van Stichting Leergeld. In 2016 waren het nog 95 kinderen. In 2017 betrof het 119 kinderen en in 2018 155 kinderen. De cijfers voor 2019 worden 5 februari bekendgemaakt. Met de nieuwe overeenkomst wordt de samenwerking  tussen de gemeente Schouwen-Duiveland en Stichting Leergeld Oosterschelderegio voor de komende drie jaar gecontinueerd.

Meer nieuws