Geflatteerde zege SKNWK in derby met WIK'57

Wie naar teletekst kijkt, denkt dat SKNWK zaterdag 25 januari in de vierde klasse A makkelijk heeft gewonnen van WIK'57. Het tegendeel was waar.

,,Het klinkt gek, maar we waren echt slecht", sprak SKNWK-coach na de 5-1-zege van zijn ploeg op de Kerkwervenaren. Zonder een flinke waslijst aan afwezigen, waaronder topscorer Jarno van Nieuwenhuize, schoot SKNWK in de eerste helft eenmaal op goal wat meteen een doelpunt opleverde. ,,WIK'57 was in de eerste helft beter", concludeerde Zegers. ,,Wij maakten continu de verkeerde keuzes. In de tweede helft had WIK'57 wel meer de bal maar wij scoren heel makkelijk." Dat blijkt wel uit de vijf verschillende doelpuntenmakers op sportpark Het Springer. WIK'57-trainer Wouter Zwackhalen beaamde de versie van zijn collega. ,,In de eerste helft hadden we vier keer moeten scoren. SKNWK kwam er niet aan te pas. De tweede helft was eigenlijk hetzelfde, al hadden we toen minder kansen."
In de derde klasse B had Tholense Boys, de nummer twee, weinig problemen met ZSC'62. In de warming-up zagen de Scharendijkenaren eerste doelman Robin Dekker afhaken met een enkelblessure. Vervanger Joost Bouwman deed het prima maar kon de terechte nederlaag niet voorkomen. Poulegenoot Duiveland kon na de wedstrijd tegen De Jonge Spartaan goed leven met het 2-2-gelijkspel. Duiveland-trainer Rohan de Geus: ,,In de eerste twintig minuten kregen we drie grote mogelijkheden. Daarna zijn we afgetroefd op inzet en kregen we bijna geen kansen meer. Na de 2-1 zakte De Jonge Spartaan ver terug en kwamen we weer beter in ons". Na de 2-2 kregen beide ploegen nog een grote kans pop de overwinning.
Waar Bruse Boys in de tweede klasse E mogelijkerwijs wat gelukkig won, had MZC'11 weinig kans op Walcheren tegen Oostkapelle/Domburg. MZC'11-oefenmeester Edwin Kriens: ,,We hadden veel problemen met hun lopende mensen en namen aan de bal veel verkeerde beslissingen".

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:
Bruse Boys-Yerseke 2-1 (1-0 en 2-0 Ingmar Quist)
Oostkapelle/Domburg-MZC'11 4-1 (4-1 Sander Backx)

Derde klasse A:
De Jonge Spartaan-Duiveland 2-2 (0-1 Jordi Wesdorp, 2-2 Wouter de Jonge (penalty)
ZSC'62-Tholense Boys 0-4

Vierde klasse A:
SKNWK-WIK'57 5-1 (1-0 Remco van den Berge, 2-0 Remon de Jonge, 3-0 Aron Schott, 4-1 Robbert Padmos, 5-1 Kevin Schiettekatte)
Nieuwland-FC De Westhoek 0-3 (0-1 en 0-2 Lennart Padmos, 0-3 Gijs van Duijvenbode)
Cadzand-Brouwershaven (foto) 1-1 (1-1 Martijn Dalebout)