Afbeelding
Foto: prive

'Pop-up' restaurant in Zierikzee

Actueel SD

Dinsdag 14 januari is de winebar Gris Sec even het domein van de zeventienjarige Luna Pekaar uit Zierikzee. Voor één avond is het een pop-up restaurant, waar Luna de scepter zwaait en ondertussen een viergangen menu bereidt. Aanleiding is een profiel werkstuk, dat deze Havo examenkandidate moet schrijven. Haar passie voor koken is ontstaan, nadat ze heel wat uurtjes naar de televisiezender 24 Kitchen heeft gekeken. Koken doet ze graag en thuis wordt ze steevast gevraagd om op hoogtijdagen haar bijdrage in de keuken te leveren. Waarom dan niet voor één keer je eigen restaurant, moet ze gedacht hebben. ,,Bij Gris Sec waren ze meteen enthousiast. Daar ben ik erg blij mee.''

Een bijzonder restaurant want het staat in het teken van de ziekte Alzheimer, waaraan haar oom is overleden. En nu schijnt het dat de specerij kurkuma Alzheimer vertraagt en ook zou kunnen voorkomen. En toen was het idee snel geboren. Luna Pekaar maakt vier gerechten, waarin kurkuma wordt verwerkt Tevens heeft ze bij de Alzheimerstichting promotiemateriaal aangevraagd. En zo is aan haar éénmalige restaurant meteen een goed doel verbonden. Een deel van de opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland en de gasten krijgen informatie over deze ziekte. Ze probeert twintig gasten bij elkaar te krijgen. Dat gebeurt op uitnodiging. Wie een keer bij Luna wil eten moet nog wat jaartjes wachten. Als de Havo erop zit wil ze zich eerst scholen in de medische hulpverlening. ,,En misschien dat ik later nog eens een restaurant begin. In Zierikzee? Ik denk het wel. Het is toch een leuke stad.''

Meer nieuws