Afbeelding
Foto: Irmo Keizer

Terpstra to Tokyo (1)

Sport

,,Vroeger was ik niet zo overtuigd van het rijden in een team met alleen vrouwen."

Maar inmiddels is Anne Terpstra helemaal om. ,,Ik kan op dit moment niet zonder mijn vier vrouwelijke teamgenoten uit Hongarije, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Grof geschat ben ik honderdtachtig dagen per jaar met hen in het buitenland. Tijdens wedstrijddagen word ik begeleid door Sebi en Anja (onze fysiotherapeuten), Andy (die helpt gewoon met alles) en Tom (onze teammanager en mijn vriend). Samen proberen we elkaar naar de best mogelijke resultaten te helpen."
Mechanieker Uwe is van het materiaal. ,,Ik heb een ongelofelijke hekel aan piepjes of kraakjes in mijn fiets. Op zulke momenten ben ik er aardig zeker van dat Uwe mogelijk ook een hekel aan mij heeft. Hij heeft sowieso wel vaker een flinke dobber aan me, omdat ik het type renster ben dat elke millimeter verschil in fietsinstellingen voelt. Gelukkig kunnen we na vier jaar samen in het team nog steeds heel goed met elkaar overweg."
Tijdens het rijden van World Cups ziet Anne Terpstra eruit als een koele kikker. ,,Diep van binnen – en voor de mensen die me iets beter kennen ook van buiten – ben ik regelmatig onzeker. Ik kan bang zijn om aan zo'n race te beginnen en dan uiteindelijk wel op het podium staan. Voor een topsportster, die haar halve leven is bezig geweest met zelfreflectie en zichzelf te verbeteren, is hier mogelijk nog werk aan de winkel." (foto Imro Keizer)

Meer nieuws