Bruse Boys pijnigt oud-trainer met half dozijn doelpunten

Heel even dacht DBGC er een wedstrijd van te maken op sportpark Volharding, maar voor en na de Flakkeese tegentreffer was Bruse Boys heer en meester op sportpark Volharding.

Het is de laatste weken verre van saai bij Bruse Boys. In de laatste vier wedstrijden stapte de ploeg van trainer René Scholts, die Olaf Willemse zaterdag tegen DBGC niet de in de basis zette, drie keer als winnaar van het veld. De één na laatste keer gebeurde dat met een spectaculaire zege op koploper Nieuwenhoorn. Qua amusementswaarde zit het ook wel snor bij de Bruse tweedeklasser: in het laatste kwartet duels vielen liefst 29 doelpunten, gescoord door Bruse Boys en haar tegenstanders. De 6-2-zege paste derhalve prima in de prestatie- en doelpuntencurve van de laatste tijd. Goals waren ook wel te verwachten als je een wedstrijd tussen de nummer drie van boven en de nummer drie van onder op het programma hebt staan. Zeker als je naar de personele problemen van de ploeg van Wim Nieuwland, oud-trainer van Bruse Boys kijkt. De Dinteloorder coach miste zaterdag zeker vijf basisspelers. 'Bru' miste er ook drie, Ingmar Quist (ziek), Perry Potappel (werk) en de al eerdere genoemde Willemse (jarenlang onomstreden in de defensie, maar nu gepasseerd). Echter, de selectie van Scholts is op dit moment breed genoeg om een ploeg als DBGC, met oud-MZC'11-speler Melchior Coolbergen, flink te pijnigen. Het was de tweede week op rij dat Willemse niet tot de basiself behoorde. ,,Hij vindt het niet leuk en dat mag", zegt Scholts over het passeren van de verdediger ten faveure van Rudo van den Berge. ,,Olaf is voetbaltechnisch beter dan Rudo, maar met Rudo staan we stabieler in de verdediging. Rudo is een 'echte harde' verdediger."
Vanaf de eerste minuut waren de verhoudingen zo klaar als een klontje. Met een schot van afstand (naast) van Koen van den Berge en een kopbal van Domenique van den Berge (over) zette Bruse Boys de toon. Dat gold trouwens ook voor de scheidsrechter in positieve zin toen hij na een paar vlagsignalen van de DBGC-grensrechter hem vermaande 'iets eerlijker' te zijn. Dit 'leidde' in de 23e minuut tot een treffers van Bruse Boys want vele, andere grensrechters hadden de vlag zeker omhoog gestoken bij de aanval die Bruse Boys opzette. Hij durfde de vlag niet naar boven te steken toen Calvin Goemaat Sander van 't Hof wegstuurde op rechts, die vervolgens Mats Willemse in het strafschopgebied vond. De middenvelder mikte keurig in de linkerhoek: 1-0. Na een kopkansje van DBGC was dezelfde Willemse de aangever voor de rake kopbal van Michel Maaskant: 2-0.
Nog voor de pauze was DBGC dichtbij de aansluitingstreffer maar Kenneth Boogerd ranselde de bal via de paal uit het doel. De 2-1 kwam we er wel vijftien seconden na rust toen Bruse Boys mocht aftrappen. Na de Flakkeese goal kwam Bruse Boys nimmer meer in gevaar en vergrootten Van 't Hof en Van den Berge ieder met twee treffers hun doelpuntenproductie van het seizoen 2019/2020. Volgens Bruse Boys-coach René Scholts was er voor Bruse Boys weinig aan de hand in het duel met DBGC. ,,De eerste helft van ons was niet goed, maar wel effectief. DBGC heeft geen kans meer gehad op 2-2 en wij maken vrij snel erna 3-1. Het was een regelmatige overwinning."
DBGC-coach Nieuwland weersprak de versie van zijn collega enigszins. ,,Ik vond het wel een verdiende maar geen regelmatige overwinning. Ik vond ons in de eerste helft de bovenliggende partij. Na de 2-1 kregen we nog een levensgrote kans op 2-2, maar na 3-1 was het over. Het geloof was weg en het vertrouwen is nu broos. In die fase zitten we nu."