Strafschoppen beslissen bekerduels met Schouwse clubs

Net als tijdens de nacompetitiewedstrijd is ZSC'62 sterker dan FC De Westhoek gebleken. Het kostte echter de nodige moeite.

Derdeklasser ZSC'62 kwam zaterdag op sportpark Van Zuijen enerzijds zeer moeizaam op gang de eerste bekerronde van de knock out-fase. Anderzijds kon je ook de credits aan de thuisploeg, vierdeklasser FC De Westhoek, geven dat feller begon en meer kansen creëerde. Twee ervan werden benut door Lennart Padmos na ongeveer een halfuur en door Gijs van Duijvenbode net voor rust. ZSC'62-coach John Tahapary: ,,We kwamen terecht met 2-0 achter." In de tweede helft schroefde de Scharendijkse formatie het tempo omhoog hetgeen resulteerde in een gelijke stand. Mark Provoost mikte raak vanaf elf meter (1-2) en zijn broer Robin zorgde enkele minuten later voor 2-2 binnen tien minuten na rust.
Deze stand bleef tot en met negentigste minuut en een beetje gehandhaafd. Meteen stonden en penalty's op het menu. Deze verteerde FC De Westhoek het slechtste want ZSC'62-doelman Robin Dekker hield drie van de vijf strafschoppen van FC De Westhoek uit zijn doel.
Duiveland plaatste zich zaterdag ook voor de tweede ronde van de bekercompetitie. Duiveland-trainer Rohan de Geus: ,,Het erste kwartier hadden we 0-2 voor kunnen staan. Hierna werd het wel wat gelijkwaardiger, optisch waren wij wel wat beter". Vlak voor rust kwamen de Oosterlanders met 1-0 achter. Twintig minuten voor het einde maakte Dylan van Klinken 1-1. ,,Het laatste kwartier stonden we onder druk maar hebben stand gehouden en met penalty's gewonnen", vertelde De Geus.Duiveland-doelman Simon de Bruine werd de man of the match door de achtste strafschop van de Bevelandse ploeg te pareren.

UITSLAGEN
Eerste ronde bekercompetitie:

FC De Westhoek-ZSC'62 2-2 (1-0 Lennart Padmos, 2-0 Gijs van Duijvenbode, 2-1 Mark Provoost (strafschop), 2-2 Robin Provoost) ZSC'62 w.n.s. met 2-3
Luctor/Heinkenszand-Duiveland 1-1 (1-1 Dylan van Klinken). Duiveland w.n.s.7-8