Afbeelding

Van der Lijke beperkt schade voor HC Zeeland

Actueel SD

HC Zeeland kwam zelfs voor, streed dapper maar het was toch aan doelman Rick van der Lijke te danken dat eredivisionist Tachos er niet met een nog ruimere zege vandoor ging.

HC Zeeland-Tachos, een wedstrijd in de tweede bekerronde, was op voorhand al een oneerlijke strijd met een team uit de eredivisie en een ploeg uit de hoofdklasse, een verschil van drie niveau's. HC Zeeland was compleet, het Waalwijkse Tachos kende een paar blessuregevallen maar had in 'ruil' daarvoor donderdagavond goede jeugdspelers mee naar het Laco sportcentrum in Zierikzee meegenomen. De eredivisionist, na tien speeldagen negende op de ranglijst, oogde niet helemaal geïnspireerd om er tegen HC Zeeland vol tegenaan te gaan.
De Zeeuwse ploeg profiteerde van de slappe start van Tachos en nam brutaal een 2-1-voorsprong via twee heerlijke - de tweede nog mooier en harder dan de eerste - goals van Kevin Meulmeester. De doelpunten waren erg schaars in de eerste helft. Na een kwartier spelen stond het slechts 3-3, maar vijf minuten later had Tachos het gat bijna achteloos naar 3-7 vergroot. Hoe lang er ook nog te spelen was, het was al de definitieve bres tussen HC Zeeland en Tachos. De rust werd bereikt met 4-13 en na de pauze speelde de provinciale ploeg redelijk verdienstelijk al mag je je afvragen hoe 'vol' Tachos er nog voor ging. Noemenswaardig was zonder meer het optreden van HC Zeeland-doelman Rick van der Lijke die zijn team voor een monsternederlaag behoedde. Op allerlei manieren neutraliseerde de keeper de Waalwijkse schoten. De doorgaans stoïcijns reagerende Van der Lijke had er zo waar schik in. Af en toe een mooie grijns op zijn gezicht, dat maakte de bekerwedstrijd voor hem en zijn teamgenoten tot toch een mooie avond. Ondanks de ingecalculeerde uitschakeling.