Afbeelding
Foto: Kees Bin

Complimenten voor MZC'11, punten 'gewoon' naar koploper

Sport

Met mooie voetbalpatronen krijg je niet altijd punten. MZC'11 kan echter wel voortborduren op het spel tegen koploper Nieuwenhoorn, dat zich ook in Zierikzee niets liet afsnoepen.

Het 'beeld' was wel alleszeggend. De spelers van Nieuwenhoorn liepen niet bepaald vrolijk de kleedkamer van sportpark Den Hogen Blok binnen. De basis voor de 0-2-zege in de eerste helft gelegd, maar na de pauze had de lijstaanvoerder van de tweede klasse E weinig in te brengen tegen het voetbalspel van de MZC'11. Rondom het veld was al te horen dat Zierikzeese ploeg volgens de Nieuwenhoorn-volgers de best voetballende was van alle tegenstanders tot nu toe. Dat is ook te staven met de uitslagen tot dusver. De zes eerste opponenten van Nieuwenhoorn kregen allen drie of meer goals rond hun oren. In Zierikzee waren het er slechts twee en mocht Nieuwenhoorn nog blij zijn dat MZC'11 niet tegen wist te scoren. Met dank aan...

Ondanks dat er verloren werd, kon MZC'11 met een zeer tevreden gevoel terugkijken. ,,In de tweede helft heeft Nieuwenhoorn weinig te vertellen gehad", sprak linksback Marc Bij de Vaate terecht. ,,Ik had wel het gevoel: al spelen we drie dagen, dan gaat ie er nog niet. Hij wilde er vandaag niet in. We kunnen trots op onszelf zijn. De beste ploeg, zoals we van alle kanten horen, hebben we gewoon prima tegenstand geboden. Als we zo doorgaan, kunnen we gewoon een prima seizoen draaien." De woorden van de van origine Bruse verdediger vonden weerklank bij MZC'11-trainer Edwin Kriens. ,,De tweede helft was voor ons. We hebben alles gedaan om het Nieuwenhoorn lastig te maken en om een aansluitingstreffer te maken.
Het eerste halfuur was duidelijk voor Nieuwenhoorn. MZC betrad het team van oud-Sparta-speler en trainer Ron van de Berg met iets teveel respect tegemoet. ,,De eerste helft met de tegenwind was heel lastig voor ons", concludeerde Kriens. ,,Ik had het idee dat men verstoppertje op het middenveld speelde." Bij de Vaate, doelend op de treffers in de 19e en 27e minuut: ,,We besloten om iets in te zakken, maar uit niets lagen er twee in". Vijf minuten voor rust leek Fabian Boekholt met een fraaie schuiver de spanning terug te brengen, maar vlagde de grensrechter van Nieuwenhoorn voor buitenspel. Op het moment zelf was er bij velen al grote twijfel of de clubman het bij het rechte eind had. Bij het rustsignaal wilde Sander Backx, reservespeler van MZC'11, verhaal gaan halen bij de grensrechter maar bleef het bij wat duwwerk. Later in de kantine van MZC'11 verklaarde de grensrechter doodleuk dat het inderdaad geen buitenspel was.
Uiteraard nam de scheidsrechter het signaal – zo gaat het helaas vaak – over en bleef het voor rust 0-2. Echt hele grote kansen creëerde MZC'11 na rust niet maar ze was wel simpelweg de bovenliggende partij. Nieuwenhoorn kon er slechts sporadisch uitkomen en stichtte derhalve amper gevaar voor het doel van Mike Bakker.
,,In de tweede helft speelden we hoe ik het voor ogen heb. Er was bezieling, beleving en we maken het een goede ploeg moeilijk. We worden steeds beter en volwassener, maar willen ook uitbouwen en fine tunen. Dat is lastig met jonge jongens maar we gaan het wel proberen".

Meer nieuws