Provoost helpt zijn ploeg er weer bovenop na derby

ZSC'62 heeft op de zevende speeldag van de competitie in de derde klasse B een degelijke en verdiende zege op De Jonge Spartaan geboekt.

Een week na de met 0-3 verloren derby van Duiveland, dat zaterdag tegen Krabbendijke een offday had, herstelde de Scharendijke ploeg zich prima op Goeree-Overflakkee met een 1-3-winst. Wie anders dan spits Robin Provoost hielp zijn ploeg er weer eens bovenop. Hij scoorde driemaal, drie keer was Nicky van der Velden de aangever. ZSC'62-trainer John Tahapary loofde vooral de teamprestatie bij afwezigheid van Mike de Voogd en de tijdens de wedstrijd met een blessure uitgevallen Lennart Wesdorp. ,,Een compliment aan de ploeg dat ze het goed oppakten." Duiveland-collega Rohan de Geus zag een minder overtuigende Duiveland dan vorige week. ,,Voor de rust was er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Een minuut voor rust komt de keeper uit waar die had moeten blijven staan." Na de pauze kreeg Duiveland liefst drie strafschoppen tegen, Donny van Dongen redde de eer.
In de vierde klasse A kwam Brouwershaven ondanks een rode kaart voor Mitchell Danker na vijfentwintig minuten geen moment in de problemen in en tegen Schoondijke. Op het moment van wegzenden van Danker stond het 0-2. Het was echter wel de derde rode kaart voor een speler van Brouwershaven in korte tijd. ,,Om gek van te worden", reageerde Brouwershaven-coach Danny Sandhovel.
Het streekduel tussen FC De Westhoek en SKNWK kreeg een onverdiende winnaar in de Nieuwerkerkse formatie van trainer Ralph Zegers. ,,Het was zeker niet verdiend. Westhoek was ook niet goed, maar ze kreeg de beste kansen." De allergrootste was een strafschop die werd gemist door Kevin Veerhoek voor rust. ,,En na rust had FC De Westhoek er zeker één of twee mogen maken." FC De Westhoek-collega Steven Seedo: ,,Wij waren beter, maar zij winnen. Als je de kansen niet afmaakt...." Zegers: ,,Zij maken 'm niet. Het was tien minuten voor tijd een schitterden goal van Dion de Jonge".
Heel slecht verdedigen, zo stelde trainer Rene Scholts, was de grootste oorzaak van het 4-3-verlies van Bruse Boys in en tegen Serooskerke. Echter, steeds nadat de thuisploeg de marge op twee zette, kwam Bruse Boys goed terug en had de bal bij 3-2 op de stip gemoeten omdat Sander van 't Hof onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. ,,Iedereen hoorde een tik. Ook de trainer van Serooskerke vond het een strafschop", sprak Scholts. Na de 4-3 had 'Bru' nog kansen op de gelijkmaker, maar was ze voor de goal niet resoluut genoeg, aldus de coach van de paars-witten.

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:

Serooskerke-Bruse Boys 4-3 (2-1 Sander van 't Hof, 3-2 Mats Willemse (foto), 4-3 Ingmar Quist)
MZC'11-Nieuwenhoorn 0-2

Derde klasse B:
De Jonge Spartaan-ZSC'62 1-3 (0-1, 1-2 en 1-3 Robin Provoost)
Duiveland-Krabbendijke 1-4 (1-4 Donny van Dongen)

Vierde klasse A:
FC De Westhoek-SKNWK 0-1 (Dion de Jonge)
WIK'57-Nieuwland 1-3 (Nick den Boer)
Schoondijke-Brouwershaven 0-4 (0-1 Toby de Bruine, 0-2 Mitchell Danker, 0-3 Toby de Bruine, 0-4 Max Jonker)