Afbeelding
Foto: TSTP

Het zit erop voor Dick Kooman

Actueel SD

Het zit erop voor Dick Kooman. In totaal 34 jaar was hij de man van de Stichting Renesse en droeg daarmee op een onnavolgbare manier bij aan het welbevinden op Schouwen-Duiveland. Vandaag neemt hij afscheid.

Kooman was administrateur van de Stichting Renesse; een organisatie die namens de gemeente gronden in beheer heeft in de Westhoek. Ooit in het leven geroepen om projectontwikkelaars een halt toe te roepen. Vandaag de dag beheert de stichting een vermogen en wordt jaarlijks een substantieel deel daarvan gestoken in het verenigingsleven. Ook de gelieerde stichting Monumenten Schouwen-Duiveland valt daaronder.

Het was al die jaren Dick Kooman die subsidieaanvragen voorbereidde voor het bestuur dat uiteindelijk bepaalde of verzoeken wel of niet gehonoreerd werden. Kooman was altijd bereikbaar voor clubs, die met specifieke vragen zaten. Maar nu zit het erop voor hem. In hotel de Zeeuwse Stromen wordt het vandaag dor velen de hand geschud. Zijn opvolger is Matthijs Heeres, die net als Kooman, wordt bijgestaan door Anita Quist. Maar nu heeft de administrateur formeel directeur. Maar voor dat soort benamingen is Kooman nooit gevoelig geweest. (foto TSTP)

Meer nieuws