Afbeelding

Eindelijk weer nieuwe kinderburgemeester

Actueel SD

Op woensdag 6 november wordt de nieuwe kinderburgemeester van Schouwen-Duiveland voor de periode 2019-2020 gekozen.

Negen basisschoolleerlingen, in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar, hebben aangegeven mee te willen dingen naar deze eervolle functie. De kandidaten hebben van tevoren een aantal opdrachten gekregen, die ze tijdens de verkiezingsmiddag mogen uitvoeren. 

De kandidaten presenteren zichzelf en waar ze zich voor willen inzetten als kinderburgemeester. Ook houden ze een openingstoespraak. Een deskundige jury, bestaande uit burgemeester Gerard Rabelink, huidige kinderburgemeester Stan van der Wekken (foto) en gemeenteraadsleden Guusje Poot en Laurence Haack (beiden Leefbaar Schouwen-Duiveland), besluit wie de nieuwe kinderburgemeester wordt.

Sinds 2012 heeft Schouwen-Duiveland een kinderburgemeester, die zich een jaar lang inzet voor leuke, maar soms ook serieuze zaken. De kinderburgemeester bezoekt diverse evenementen en houdt toespraken. Leuke dingen doen hoort er natuurlijk ook bij. Het ontvangen van Sinterklaas in Zierikzee, openen van een straô-feest of een lint doorknippen bij de kinderkledingbeurs zijn allemaal activiteiten die op het programma kunnen staan van de kinderburgemeester. De bijeenkomst in de burgerzaal begint om 14.25 uur en iedereen is welkom

Meer nieuws